Water lekt uit switch Whirlpool vaatwasser

Meranto

  • #1
Type: Whirlpool inbouwvaatwasser, typenummer: geen idee waar ik dit kan zien.

Probleem:

De vaatwasser gaf een foutmelding; water op de bodemplaat. Nadat dit tijdelijk omzeild was, kon ik zien waar het vandaan kwam. De vaatwasser bleef constant afpompen en soms even wat water in de vaatwasser pompen, waarna het afpompen weer begon. Als ik zelf een liter water in de vaatwasser gooide, lekte het uit een stekker waar een switch inzit op de bodemplaat. (zie foto's, staan 2 nummers op, 31748 in plastic en 34591 25-1-7 34-15 geprint).

De plug waar deze switch inzit uitgebouwd, opengemaakt en bekeken; rubber zat scheef en van binnen was alles nat/vies/vet/plakkerig. Ik denk dat dit het probleem was, want de switch werkte hierdoor ook niet best meer, maar helaas past het rubber net niet meer goed op z'n plek, het lijkt net een beetje uitgelubberd. Na alles schoongemaakt en drooggemaakt te hebben, past het nog niet en lekt er nog steeds water langs het rubber door de stekker heen.

Ik wil dus gewoon zo'n nieuw rubber of zo'n hele nieuwe plug, maar waar kan ik deze kopen?


 

HarryO

  • #2
Is verkrijgbaar/bestelbaar bij de reguliere wit en bruingoed onderdelen winkels.
Neem de defecte mee als voorbeeld, ik denk dat het rubber los verkrijgbaar is.
Noteer ook het volledige type nummer zoals ergens in de deur rand staat.
 

Meranto

  • #3
Goed, na een hoop gedoe bleek dit inderdaad het euvel te zijn. Het ding heet schijnbaar een niveauschakelaar en was zo te koop bij de Handyman en de vaatwasser werkt weer prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu