Water lekt in sfinx toilet

Nicoverduin

  • #1
Ik heb in mijn huis nog oude 25 jarige toiletten die het nog prima doen. Echter er was een storing in het systeem. Hij lekte gelijk water. Dus niet door het overloop systeem. Onderaan het mechaniek zit een ring met daaronder een cm. dikke laag soort uitgedroogt gummy.

Bij de plaatselijke badkamerboer, een nieuwe ring besteld met daarop een butylring. Toen ik dat ding kreeg. zat er een strookje op van van 5-6 mm. breed in een circle op de ring gezet. Is het de bedoeling dat dat spul opzwelt bij kontakt met water? Ik was vandaag nog ff langsgeweest, maar die mensen wisten en niet. En degene die het wel weet, had weekend. Men was zeker niet bereid om ff te bellen????? balle ten.
Maar goed het lijkt erop dat dat spul niet zwelt, en het is zeker te kort om die kier op te vullen.

Zijn er alternatieven om dit dicht te kitten? Ik heb dus eigenlijk een brede ring van zi'n 8mm nodig om waterdicht af te sluiten?
 

Xr8

  • #2
De ring zwelt niet op door het water. U heeft waarschijnlijk gewoon de verkeerde ring. Met kit zal geen nu hebben, zal waarschijnlijk nog steeds door gaan lekken.

Succes.
 

Nicoverduin

  • #3
Welke moet ik dan hebben? Want deze is identiek aan diegene die erin zat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De ring kunt u op dezelfde wijze er inzetten als de oude, dat hoort zo.
 

Nicoverduin

  • #5
Dat is nu juist het probleem. Er zit nu veeeeeel minder van dat butyl oid tussen. Bij de oorspronkelijke zat een laag van zo'n 8 mm dik ertussen. Nu is dat slechts een paar mm. Hij sluit dus niet goed af.
Weet iemand niet wat voor spul ik nodig heb? Kan ik niet ergens zwelband krijgen/kopen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Even voor de duidelijkheid, betreft het hier nu om een duoblok, of een toilet met losse stortbak.
Plaats anders eens even een foto van de onderdelen, dat maakt veel dingen duidelijker.
 

Nicoverduin

  • #7
Het betreft een duo blok. Als je in de bak kijkt zie je die bouten met daarop moeren. Het mechanisme wordt daardoor hoger gezet. En dan heb ik te kort aan dat beetje kit wat er standaard op zit.

 

Nicoverduin

  • #8
Nou lijkt erop dat het probleem is opgelost. Heb van een buurman wat zwelspul gekregen dat bij het afdichten van kieren bij een gasleiding was gebruikt. In water zet het uit en het is bijna dicht. Dus nu effe de tijd geven.
 

Pigion

  • #9
Het verbaast mij dat je een losse ring kon krijgen. Ik heb onlangs een soortglijk klusje moeten. Daarbij bleek dat voor dit type spoeler geen losse onderdelen meer verkrijgbaar zijn. Je moet het gehele spoelmechanisme kopen @ € 56,-. Het zal me niet verbazen dat de ring niet voor dit type is. Overigens was bij ons de bal "vergaan".
Pigion
 

Nicoverduin

  • #10
Het waren de laatste 2 ringen die ze konden bestellen. Overigens de bal kon ik gewoon bij de onderdelenwinkel.nl bestellen.
 

Pigion

  • #11
Ben ik er weer aardig ingeluisd bij de erkende installateur :?
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu