Water gutst door gaatje bij de vlotter

Bronger

  • #1
Hallo allen,

Onlangs hebben we ontdekt dat onze vaatwasser van Bosch door water op de grondplaat geen water meer gaf. Met de zijkant eraf hebben we kunnen zien, dat het water door een gaatje gutst naast de vlotter. er lijkt dus niets stuk te zijn, maar het water stroomt er te snel doorheen. Nu heb ik gelezen dat de toevoerslang naar de binnenkant van de vaatwasser dan schoon gemaakt moet worden. Nu heb ik echter geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Het betreft een stukje zichtbare zwarte slang van hooguit 10 cm. Hoe krijgen we dat nu schoon?
type nummer: SHV5603EU/13
leeftijd ongeveer 6 jaar.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je kan de sodamethode proberen, of het slangetje demonteren en even in de soda leggen.
 

Bronger

  • #3
Hallo Frank,

Bedankt voor je reaktie. Soda methode heeft volgens ons niet veel nut. Wij denken dat enkel het schone water van uit het labirint door dat slangetje gaat. In de soda laten weken of schoonspoelen lijkt ons een goed idee. Maar het probleem is dat we geen idee hebben hoe we dat slangetje los moeten krijgen. Zoals ik al schreef zien we vanaf de zijkant enkel 10 cm van het beruchte slangetje (zwart) waar die precies heen gaat, weten we (nog) niet. We willen dus graag weten hoe we dat los kunnen maken om schoon te maken.
Alvast bedankt voor de volgende reaktie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Probeer eerst maar eens de sodamethode, die wordt niet voor niets aanbevolen bij dit soort klachten.
 

Bronger

  • #5
Hallo jan. Eergisteren de soda methode gedaan. Hij draaide toen het hele programma af. Gisteren weer een vaat geprobeerd te laten wassen, maar halverwegen bleef hij op 45 minuten staan pompen. uiteraard weer zonder water toevoer. Vaat was wel schoon, maar waarschijnlijk niet nagespoeld. ik ga er van uit dat hij het water er weer overheen heeft gegutst. Volgens mijn man is het onderste stukje labirinth vlak voor de vlotter wat smerig om te zien. Verder niets bijzonders te vinden. enkel het water dat door dat gaatje heen komt. Er ligt dus weinig water, wat mogelijk binnen een paar dagen weer verdampt, maar dit werkt natuurliijk voor geen meter zo. Heb jij of de andere experts een idee hoe het laatste stukje van het labirinth of het zwarte slangetje gereinigd kan worden? ps, de voorkant van de onderplint hebben wij tot op heden nog niet kunnen losmaken. enig idee hoe dat los moet? of kan dat gewoon weg niet?
alvast weer bedankt voor het antwoorden.
 

Gerrit

  • #6
Wacht even tot er een witgoedspecialist op het forum komt.
 

Bronger

  • #7
Hallo techneuten, met veel moeite vaatwasser uit de keuken gehaald. Zat klem. zwarte slang heeft mijn man eruit gehaald. Bleek een doorzichtige te zijn, dus dat zegt genoeg!!! allemaal vuil. wordt nu gereinigd, dus er is hoop. ik laat het weten als er vorderingen zijn. water onderin was heel klein beetje, dus beveiliging reageert heel snel.

groet,
Anne-Marie
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Als het allenmaal weer goed komt wat vaker de soda methode toepassen, dat voorkomt dit soort gedoe.
Succes ermee!
 

Bronger

  • #9
Nou allen, bedankt voor de reakties. Het gevaarte werkt weer, hopelijjk weer voor lange tijd. we zullen vaker soda gebruiken. Wellicht tot de volgende keer.

groetjes,
anne-marie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu