Water bosch vaatwasser loopt niet weg

Guus49

  • #1
Sinds kort loopt het (vuile) water niet meer weg uit onze vaatwasser. Ik heb het klepje boven het wieletje al losgeschroef en merk dat deze enigszins stroef loopt. Ook heb ik de vaatwasser al eens aangezet zonder beschermkapje omdat de vaatwasser begint met pompen ik kan het wieletje wel bewegen, maar het is net of deze nog ergens een klein beetje aanloopt. Hoe kom ik bij het gedeelte onder/achter het wieltje? moet ik dan de machine van onderen los halen?

ik hoor graag iets
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bosch/Siemens: het E-nummer (staat op het typeplaatje omlijnd) én het FD-nummer vermelden.
Staat bij vaatwassers op de bovenrand van de deur.
 

REGT

  • #3
Voordat je begint te demonteren, kijk eerst nog eens goed bij het pompschoepje. 9 van de 10 keer zit het probleem hier en hoef je niet verder te zoeken. Haal al het water bij het pompje weg en kijk met een zaklantaarn of je wat vervuiling (glas of stokjes) kunt vinden. Het pompje is een magneet pompje en draait dus nooit soepel rond. Dat is dus normaal.
Probeer ook nog eens af te pompen met de afvoerslang los in een emmer. Als je de emmer wat lager houdt heeft de pomp minder moeite met pompen en weet je zeker dat het niet aan de afvoer zelf ligt. Komt er dan maar een klein straaltje dan zit de slang ergens verstopt.
Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu