Water blijft staan en was nog nat in Zanussi wasmachine

Vinnie010

  • #1
Hallo,

Wij hebben een wasmachine van het merk Zanussi type fl-822c.

Met het volgende probleem:
Als er een was gedraaid is en de deur geopend wordt is de was nog kletsnat. Ik heb toen naar de filter gekeken en toen ik deze open draaide bleef er water uitstromen.

Toen heb ik de afvoerslang in de douche gelegd en de machine nog een keer laten cenfigeren met het gevolg dat de was droog is en er geen water meer uitkomt als ik de filter opendraai.

Ik ben nu op zoek naar de oorzaak van dit probleem. We hebben deze machine ongeveer een jaar (2de hands) en heeft al een tijd dit probleem.

In de gebruiksaanwijzing staat dat de afvoerpijp op een hoogte van ongeveer 65 centimeter moet zitten, die van ons is 69 cm kan dit het probleem zijn ? De vorige wasmachine had hier immers geen problemen mee.

Ik hoop dat iemand ons kan helpen.
Tot die tijd zijn wij genoodzaakt 2 keer te centrifigeren (1 keer in de douchbak).
 

Janavg

  • #2
Is je afvoerslang niet gedeeltelijk verstopt, waardoor hij zijn water niet goed kwijt kan? En draait je pomp wel goed. Het lijkt mij alsof de pomp niet genoeg capaciteit heeft. Als je de slang bij deze machine laag houdt loopt de machine namelijk leeg en hoeft de pomp niets te doen.


succes jan
 

Vinnie010

  • #3
Bedankt voor je reactie zo gauw ik weer thuis ben zal ik er eens naar kijken! Ik hou je op de hoogte
 

Vinnie010

  • #4
Hallo,

Na lange tijd eindelijk een reactie. Ik heb vandaag de achterkant van de wasmachine uit elkaar gehaald en het stukje rubber tussen de vulbak (waar je je wasmiddel in doet) en de trommel er af gehaald. Hier zat een bruine smurrie in. Dit heb ik schoongemaakt en toen weer terug gezet.

Nu lijkt het mij dat er nergens meer de stank van daan kan komen. Had het vakje boven de lade van het vulbakje al schoon gemaakt.

Tevens heb ik vandaag even de machine zonder was laten draaien. Als ik nadat de machine helemaal klaar is de filter er af haal stroomt er geen water meer uit. :D Maar... het is nu even afwachten of de was droog is als er was in heeft gezeten en hij klaar is.

Ik heb geprobeerd de afvoerslang te onstoppen door in het uiteinde van de afvoer slang heet water in te gieten. Dan de slang een beetje heen en weer te rammelen , en dan weer leeg te laten lopen.

Ik hou jullie op de hoogte als er weer iets niet goed gaat.

Nogmaals bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu