Wat wordt bedoeld met Topafdichting?

Barends

  • #1
Voor de voordeur moet ik nog 4 ruitjes zetten. Met beglazingskit, (zover ben ik inmiddels wel) en met schroeven ter inbraakpreventie ahw.

Maar ik lees hier op het forum over topafdichting? Ik denk te begrijpen dat dat inhoud kit tussen glas en kozijn en glas en glaslat te doen. Doe je dan zoveel dat het uitpuilt bij het zetten of werk je met een 2de laag de boel later af?

Is het slim de ruit eerst erin te zetten, af te tapen, eruit, kozijn inkitten en dan de ruit erindrukken, waarbijn het teveel dan met de tape eraf kan komen?

Of is een natte vinger/plamuurmes achteraf veel slimmer?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Over het algemeen doe je het zo:

In de sponning plak je glasband, ongeveer 4-5mm onder de rand van de sponning. Dan zet je de ruitjes er in (bij dubbelglas onderblokjes en stelblokjes gebruiken om deze rondom vrij te houden van de sponning).

Dan plak je glasband op de glaslatten, ook 4-5mm onder de rand van de glaslat. Dan tik/nagel/tack je de glaslatten vast. Vervolgens spuit je met beglazingskit de naden vol (let er op dat tot aan de glasband volgekit dient te worden, neem de tijd om de naad vol te kitten). Breng een beetje meer kit aan dan nodig. Vervolgens met een plantenspuit met water en beetje zeepsop de kitnaad inspuiten en afmessen. Niet een 2e keer gaan kitten.

Onderste glaslatten (of sponning, al naar gelang wat buiten zit) afwaterend kitten, dus met de schuine zijde mee afmessen, zodat er geen water in kan blijven staan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Bij een deur de stelblokjes onder het glas ook aan de zijkant zetten tegen het uitzakken. Weet even niet uit het hoofd aan welke kant ivm. draairichting deur. Dat weet iemand anders vast wel :)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Een topafdichting , want dat was dus wat de vragensteller wilde weten, is de kitrand die wordt aangebracht tussen glaslat en lat.

De kitrand in de ventilatie glaslat moet afwaterend worden aangebracht.
Als u met uw vinger gaat werken onstaat er een ronding waarin het water blijft staan. Deze dus ALTIJD met het plamuurmes afmessen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu