Wat voor een verf kan ik het beste gebruiken ?

Profman

  • #1
Over enkele weken wil ik buiten het houtwerk van mijn huis schilderen. De bestaande laag is in slechte staat.

Wat voor een verf kan ik het best gebruiken en wat is het verschil tussen dekkende beits en andere buitenverven?
 

Dingena

  • #2
Welke verf? Dat ligt er aan wat je gaan schilderen.

Op deuren en kozijnen is een hoogglans systeem van goede kwaliteit aan te raden als je een jaar of 7 vooruit wil. Alles wat glanst dient gegrond te worden.

De gevelbetimmering, daklijsten kunnen hier niet mee, maar wel met een 1 pot systeem, dit aangezien het verfwerk hier vochtregulerend moet zijn.

Beits valt onder de 1 potsystemen, met dit systeem hoeft er niet gegrond te worden, maar de levensduur van een goede kwaliteit is 4 a 5 jaar. De gewone beitsen redden dit niet. Dit systeem glanst alleen nog even als het nat is maar trekt zijdeglans/mat op, ligt aan het merk..

Beits mag ook op deuren en kozijnen echter een 1 potsysteem verpoedert in de tijd, dus geeft het op tijd aan, wanneer je weer opnieuw moet verven. Echter met ramen zemen en de kozijnen schoon houden heb ik liever een hoogglanslak.

Dus vooral belangrijk: ga naar een goede verfspeciaalzaak. Het busje verf kost daar net zoveel als in de bouwmarkt, echter je krijgt goed advies, en hier zijn dan ook de betere soorten verf te verkrijgen die niet bij de bouwmarkt verkocht worden.

Kwaliteit is levensduur, dus bezuinigen op verf is een dure oplossing..

Succes

Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu