Wat te doen met muur van cement/zand stuc

Freestyleklusser

  • #1
Ik heb een muur in de berging die gestukt is met een mengsel van cement en zand. Het spul zit er al een kleine 50 jaar op maar zit nog bijzonder vast. Wel is het oppervlakte getekend met gaten, gaatjes, putjes en krassen. Inmiddels heb ik ongeveer 70 boorgaten gevuld met een mensel van cement en zand.

Wat kan ik doen om de kleinere oneffenheden weg te krijgen? Alle putjes en krassen opsporen en vullen is nogal bewerkelijk. Stuken met gips of aanverwante wil ik niet omdat het harde en makkelijk te reinigen oppervlakte van de cement/zandstuuk wel erg handig in de berging is. Bovendien: als ik op de muur een laag (gips- of cementstuuk zet die dikker is dan 5 mm kan de deur naar de tuin niet meer volledig open.

Een optie die ik overweeg is om vanaf de vloer tot een hoogte van ongeveer 1.5 m multiplex aan te brengen. Vanwege de geringe dikte die maar mogelijk is zou de plex rechtstreeks op de wand moeten (en niet eerst op een rachelwerk). Wordt dat wat?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je er een plaat multiplex op kunt zetten, kun je toch ook gewoon de muur afpleisteren, met een cement gebonden pleister.

Dan heb je weer een gladde muur, en die pleister hoeft er maar een paar mm dik opgezet te worden.
 

Freestyleklusser

  • #3
Als dat met een paar mm kan dan is dat voldoende. Kan ik het mengsel ergens kopen of gewoon zelf maken? Moet wel een beetje makkelijk te strijken zijn. Het mensel waarmee ik de gaten heb gedicht is niet te strijken (ik heb dit zelf gemengd en bewust aan de droge kant gehouden).
 

Honingimker

  • #4
Ik zou de grote gaten vullen met jointfiller, eventueel een hele dunnen laag erop pleisteren, opschuren, en vervolgens een laag jointfinisher erop smeren en die ook weer schuren. Zo heb ik mijn 60jaar oude cement/kalk muren weer spiegeltjeglad gekregen. Voor de fillerlaag zou ik wel een goede hechtingslaag zetten. Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu