Wat moet ik doen om zolder beetje netje te krijgen?

Michellebelle

  • #1
In mijn nieuwe huis heb ik door een aannemer de zolder laten aftimmeren met gipsplaten. Op zich heel mooi geworden. Nu is het geld op en wil ik het toch wel een beetje netjes afwerken (in ieder geval de naden weg, maar het mooist zou een klein gipslaagje over alles zijn).

Ik geef het maar gelijk toe: erg handig ben ik niet :oops: . Nu hoor ik enkele 'kenners'over fix & Finish. Mijn vraag: is dit de beste afwerkmethode en kan ik (als leek) dat zo maar zelf aanbrengen?

Alvast bedankt!

Michelle
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je niet zo handig bent, kun je beter niet beginnen met "fix & finish", temeer daar bij werking van het hout onder de gipsplaten er toch weer scheuren kunnen ontstaan in je mooie afwerklaag. De hele gipsplaat afwerken met f&f komt eigenlijk neer op het aanbrengen van een dunne stuclaag...

Een makkelijke, goedkope en betrouwbare afwerking is de naden vullen met acrylaatkit, zodanig dat er een holle groef overblijft (met je vinger weghalen wat te veel is). Je hebt dan weliswaar groefjes, maar die hinderen totaal niet in het zicht.

Na droging kun je dan het geheel overschilderen met een latexverf, eventueel na voorbehandeling met een voorstrijkmiddel (om de zuiging op te heffen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu