Wat is er mogelijk met een maple parketvloer?

Karen en wouter

  • #1
Hoi hoi,

wij hebben net een nieuw huis gekocht en daar ligt een "perfecte" maple parketvloer. Hij lijkt nu behandeld te zijn met een soort glimmende vernislaag. Is dus tegen het goudgeel aan.
Nou is er niets mis met die vloer maar wij houden gewoonweg niet van parket (we zijn meer van de stoere planken).

Nu is de vraag wat er mogelijk is. Opschuren en beitsen?? Lakken? noem maar op. Als de vloer er maar minder steriel/glad weer uitkomt :-)
Ideën zijn dus welkom, en wie weet heeft iemand een voorbeeld (foto) van wat er mogelijk is en hoe het eruit komt te zien.

Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als we hem eruit zouden kunnen halen en weer verkopen, maar ik denk dat dit niet mogelijk is (toch??)

Groetjes karen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien een kijkje bij een parketzaak en daar de vraag voorleggen over het verwijderen ?

Opschuren kan altijd nog.
 

Sandor

  • #3
Door de vloer kaal te schuren en te beitsen met een donkere beits is deze daar na aftewerken met een olie/wax/lak.
maar wees voorzichtig met de beits op een maple vloer deze is/kan als hij verkeerd wordt aangebracht aanzet gevoelig zijn.

MVG

Sandor
 

H@ns

  • #4
Esdoorn (maple) is bijna niet door een amateur af te werken met en beits en olie!
Door de dichtheid en de hardheid van het hout is het heel moeilijk netjes af te werken als je hier geen ervaring mee hebt.
Afblijven is mijn advies!
 

Kees61

  • #5
Wat zou er gebeuren als je op een gegeven moment door de waslaag of olielaag slijt? Op vaak belopen plaatsen bijvoorbeeld. Dan ben je ook zo door de beitslaag heen en maak dat maar eens netjes in orde.

Er is ook hardwax in kleur te koop. Ik denk dat je dat ook wel erg gelijkmatig moet opbrengen om een egale kleur te krijgen, maar misschien kan dat zo op de bestaande vloer aangebracht worden.
 

Sandor

  • #6
Ik spreek uit ervaring dat de vloer erg vlekkerig en ongelijkmatig een kleur opnamen zal vertonen met hardwax en of olie.
neem zelf de proef en je zal zien !!!!!!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu