Wat is de standaardwit kleur bij verf

Heiloklus

  • #1
Veel verf die je bestelt is bijvoorbeeld 25,- in wit of zwart en 2,50 voor een mengkleur.

Wat is de RAL van de standaardwitkleur? Of is dat per merk anders?
 

Droid

  • #2
RAL 9010 is wit wit
RAL 9001 is gebroken wit (tikkie créme)

Volgens mij werken de meeste verfleveranciers met een eigen codering die bij benadering in de buurt komt van een RAL kleur. En die codering verschillen per leverancier.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou 9010 nou niet als wit-wit willen omschrijven. Meer net_van_wit_af, soort ivoorwit.

Maar het scheelt ook soms wel flink per merk/produkt hoor, dat hou je niet voor mogelijk. Merk A 9010 ziet er soms wel 2 tinten anders uit dan Merk B 9010.
 

Heiloklus

  • #4
Ohh, zo'n stomme vraag was het dus niet :)

9001 is idd gebroken wit. Ik de 'standaard' wit die je ook als grondverf vaak krijgt dan (met zo'n sticker WIT erop) per merk afhankelijk, maar tegen 9010 aan?
 

Mechas79

  • #5
U wilt een witte verf die tegen een RAL 9010 of 9016 zit, begrijp ik het goed? Want als u deze laat mengen, betaald u meer, toch??
Vaak is het zo dat een fabrikant de Ral 9010 als standaard laat maken, en daar een witprijs voor vraagt, kwestie van even informeren bij een leverancier??
In principe hoort het wel zo, dat als een fabrikant een X RAL kleur maakt, deze niet mag verschillen van de waaier, als het wel zo is, dan is het een slordigheidfout van de fabrikant.
Het is natuurlijk wel zo dat als u kleuren via een bouwmarkt koopt, de kleuren niet goed genoeg worden nagekeken en ligt de fout niet aan de fabrikant.
 

Heiloklus

  • #6
Ik ben op zoek naar een mooie witteint.

Echter bij de 'standaard' wit staat vaak geen RALcode. Enkel de kleur WIT. Uit interesse vroeg ik me af welke RAL vaak gebruikt wordt, want wellicht is het een RALkleur die ook 'goed genoeg is' waardoor ik idd geen mengkleur nodig heb.
 

Mechas79

  • #7
Ok,
De RAL code staat niet voor een standaard indicatie, als je dat bedoelt, het is een vaak voorkomende kleur maar betekent niet dat fabriekanten dit als STD aanhouden.
Omdat het zoveel verkoopt, hebben vaak fabriekanten dit in hun STD schap!
Vaak krijg ik ook de vraag over onze witten, welke ral het +- is, en dat geef ik ook aan maar precies de kleur is het niet, omdat wij als richtlijn niet de RAL gebruiken maar de witwaarde (Y-waarde)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
Uw vraag is welke RAL kleuren (als wit tint ) het meest worden gebruikt:

De RAL kleuren 9010 en 9001 worden heeft meest verbruikt en in 7 van de 10 gevallen ook door de mensen als interieur(en) gekozen vanwege hun neutrale karakter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu