Wastafelafvoer

Ruud67

  • #1
Beste medeklussers,

Na een lange klustijd bijna zover om alles af te monteren. Ik heb voor de wastafels twee afvoeren in de muur verwerkt. Het wastafelmeubel heeft een gelijke verdeling. Nou heb ik een meetfout gemaakt met de leidingen, waardoor de afvoeren van de wastafels niet recht op de afvoer in de wand uit komt. Het scheelt zo'n 4 cm, dus erg balen. Bestaat er een oplossing om dit netjes op te lossen zonder het meubel te veranderen (is geen mogelijkheid!) of de tegels en de afvoer te ontmantelen?

alvast bedankt voor het meedenken.

groet, Ruud

 

Fiesiekus

  • #2
Je geeft (te) weinig info over de afvoeren en de sifon(s), maar misschien kan je met een paar 30- of 45-graden bochtjes het verloop overbruggen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
En het afvoer gebeuren komt in het zicht of zit er een sifon kap om de sifon of een kastje onder de wastafels?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
 

Ruud67

  • #5
Sorry, hier nog wat extra info; onder het meubel komen twee kastjes te hangen waar de sifons ook in zitten. De RVS sifons die ik eerder heb gekocht kan ik niet gebruiken omdat deze recht zijn. Eerst zouden ze in het zicht blijven, dus vandaar RVS. Nu komen ze uit het zicht, dus mag ook PVC zijn. Is dit met bocht te realiseren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Met een bocht van 45 graden zoals op de tekening.
De maat van de aansluiting op de sifon is waarschijnlijk 32 mm, met en stukje pvc pijp van 32 mm en dat bochtje moet u de afvoer probleemloos kunnen aansluiten.
In de afvoer in de muur een rubber verloopring plaatsen zodat e.e.a. nog te demonteren valt.
 

Ruud67

  • #7
De aansluiting in de muur is 40 mm (het is zo'n platte afvoer, dus wellicht daarom breder?), dus daar een verloopstuk op. Ik ga morgen even e.e.a. halen bij de bouwmarkt en dan kijken of het lukt

Bedankt voor de reacties allen! :prima:

groet, Ruud
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu