Wasmachine Zanker 1400R stopt na afpompen

Sietzero

  • #1
Hallo, hallo,

Onlangs heb ik een wasmachine Zanker 1400R na 1,5 jaar stilstand in een opslagruimte in ons appartement neergezet. Na aansluiten van de juiste slangen, en het aanzetten van een programma, begon het apparaat afvoerwater af te pompen en daarna stopte hij ermee.

Er komt geen foutmelding op het display. Je kunt gewoon weer een nieuw programma kiezen, dat eveneens na het pompen stopt.

Na diverse tips heb ik de filter schoongemaakt en de niveauschakelaar geïnspecteerd. Alle afvoerbuizen zijn vrij doorgankelijk. Er staat geen restwater in het ding (komt niets vrij bij kantelen).

Wat kan het zijn?

Sietzero
 

Co de Witgoedman

  • #2
Kom niet uit het typenummer, graag 9 cijferige prod.nummer opgeven.
 

Sietzero

  • #3
oja, excuses

Zanker Prisma 1400R
Prod no 914510021 (00)
Type no P6328628
 

Co de Witgoedman

  • #4
Raar, normaal gesproken komt er een alarmcode (in display of knipperende lampjes)..... Is uw kraan wel goed open? Na pompen gaat hij water innemen, is de toevoerslang wel in orde....
 

Sietzero

  • #5
De toevoerslang is goed, d.w.z als ik hem loskoppel en de kraan openzet, dan komt er water uit en ik heb het aanvoerfiltertje al gereinigd.

Wel is het zo dat wanneer het pompen stopt, het menu weer in "programmakeuze-stand" komt, maar niet reageert op de start knop. Ik moet dan eerst naar de "correctie-stand" draaien, alvorens ik een ander programma aan kan zetten.

Ik dacht zelf aan een vlotter/schakelaar die foutief aangeeft waterniveau te meten. Zit er zo'n ding in mijn machine?

Sietze
 

Co de Witgoedman

  • #6
Zou kunnen zijn dat de water regelaar vervuild is, haal de bovendeksel er eens af, daar ziet u 1 of 2 ronde schakelaars met een dun slangetje erop.

Blaas deze slangetjes eens goed schoon, volg ze desnoods om de kamer aan de andere kant van het slangetje goed schoon te krijgen, probeer dan eens opnieuw.
 

Sietzero

  • #7
Tja,
Na enig werk heb ik beide slangetjes helemaal gecontroleerd; ze zijn doorgankelijk en niet lek. Ook de schakelaars waar ze op uit komen lijken prima in orde.

De onderkant van de wasmachine heb ik ook gecontroleerd op doorgankelijkheid en evt. restwater en dit was verder ook prima.

Andere suggesties....?
Sietze
 

Co de Witgoedman

  • #8
Vermoedelijk is de computer van de machine defect, anders zou hij toch echt een melding moeten geven.

Bel een monteur voor verder onderzoek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu