wasmachine Whirlpool bovenlader probleem

A

Anonymous

Gast
  • #1
Onze wasmachine werkte vanochtend opeens niet meer. Na hem opengeschroeft te hebben bleek de riem van de motor die de trommel aandrijft er van afgelopen te zijn. Helaas vond ik nog een kapote kogellager, alleen heb ik geen id waar die van zou kunnen zijn. Het wiel dat de trommel aandrijft en de motor vertonen geen grote speling. Het kogellager heeft een diameter van ongeveer 3 cm en circa 8 kogels.

Kan dit van de motor zijn en zo ja, waar moet ik zoeken, zit het misschien in de aandrijflijn? En is het zinvol om de motor er even uit te schroeven en even langs een onderdelenwinkel te gaan? Is het überhaupt zinvol om te vervangen aangezien de wasmachine circa 8 jaar oud is?

U begrijpt ik ben een leek met een beetje technische interesse..

Alvast bedankt voor de reacties!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Zowel bij de aandrijfkant van de trommel als de andere kant zit een lager. Jiust het lager aan de andere kant is van twijfelachtige constructie. Door op de kuip de veerbeugels los te maken en 2 of 3 kruiskopschroefjes kun je eenvoudig de deksel van de kuip afhalen en de trommel uit de kuip verwijderen. Ik heb dat zelf gisteren ook gedaan en geconstateerd dat het lager compleet een gat gevreten heeft in de kuipwand doordat het lager daar een eigen leven is gaan leiden. Dit lager kan dan tussen de kuip en de buitenmantel van de machine tercht komen. Ik ben wel benieuwd hou oud jouw machine is, De mijne is nog net geen 4 jaar en gaf eigenlijk in het begin al af en toe bijgeluiden bij het centrifugeren. PS een nieuwe kuip kost E 100,00 en een lagerset E 30

Groet Kees Duistermaat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu