Wasmachine stinkt muf, nare lucht

A

Anonymous

Gast
  • #1
Weet iemand wat je moet doen of wat er verkeerd is als je wasmachine muf ruikt een beetje rot eigenlijk.

Als ik nu te weinig wasverzachter gebruik ruikt mijn hele was ernaar. Ik heb de filter al schoongemaakt maar dat mocht niet baten.

Heeft iemand tips?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Oorzaken:
  • Het gebruik van geparfumeerd waspoeder .
  • Het gebruik van een economisch wasprogramma: misschien gebruik je zonder het te weten constant een economisch wasprogramma, waardoor de temperaturen niet liggen zoals het hoort.
    Het gevolg is dat er in de zeepbak een zwarte schimmel ontstaat door de condens die zich hier verzamelt. Dit is één van de bekenste oorzaken voor geurproblemen.
  • Het toestel pompt slecht leeg: In dit geval blijft er altijd een waterrest staan tussen de trommel en de kuip. Door het aanwezige waspoeder, zullen zich algen gaan vormen in deze waterrest, de oorzaak van de geurhinder.
    Het toestel reinigen met een machinereiniger kan een oplossing bieden. Dit product zal de algen en schimmels doden. Het product is verkrijgbaar in grote winkelketens of bij dealers van wasmachines.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Stan,

Bedankt voor je tip.

Het is inderdaad zo dat ik altijd mijn wasmachine op economisch heb staan. Ik dacht dat hij dat minder energie gebruikte, maar wat ik nu begrijp dat ik die knop beter niet kan gebruiken?

Ik zal meteen mijn wasmachine schoonmaken. Er staat inderdaad ook water onderin. En het centrifugeren gaat ook niet meer zoals een paar maanden geleden. Ligt dat daar ook aan dan?

Groetjes, Shirly
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ha Shirley,

Wij hadden dat probleem ook. Ook wij dachten energie zuinig te zijn en goed te doen. Echter de aanslag en stank die dan ontstaat ik makkelijk te verwijderen en te voorkomen door bijv. 1 x per maand leeg op 90 graden te wassen met soda.

Heeft bij ons in ieder geval geholpen

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu