Wasmachine printplaat vervangen

1984ramp

  • #1
Ik heb een Miele wasmachine bovenlader W790.
Ik heb het idee dat de printplaat vervangen moet worden. Kan je dit makkelijk zelf doen? Iemand ervaring? Ook een adres waar ik deze kan bestellen? Heel hartelijk dank!
 

Rusako

  • #2
Hoe zo vervangen, wat doet hij nu dan?
 

1984ramp

  • #3
Ik ben nieuw op deze site, dus hier en daar gaat erwat mis!
Wasmachine Miele W 790
De machine blijft de hoofdwas draaien (2e lampje van het programma en na een paar minuten valt het lampje uit. Er wordt niet doorgegaan naar de volgende ronde (spoelen). Als ik de machine reset, kan ik middels het verder draaien van de programmaknop spoelen. Dan weer uitzetten, reset, doordraaien naar pompen, reset, etc. ik heb het idee dat dit door een defect van de printplaat komt. Ik ben een volkomen leek, hoor! Met al dit gedoe kan ik wel wassen, maar het resultaat is niet goed en bovendien lijkt me dit ok niet de bedoeling. Dus als iemand weet of het de printplaat kan zijn en of dit de moeite waard is, graag reactie
 

Rusako

  • #4
Zit er geen los contacten? verwarmt hij wel!
 

1984ramp

  • #5
Machine verwarmt wel. Doet alles,maar gaat niet automatisch. Bij het eerste gedeelte (hoofdwas' valt wel op dat hte wasgoed een grote kluwen wordt terwijl ik het er toch losjes ingelegd heb.
Het volgende gebeurt± Aan lampje brant start machine hoofdwaslampje brandt maar gaat na enkele minuten uit, de machine lijft dan op het onderdeel hoofdwas hangen. Voor de rest van het programma moet ik de machine steeds aan en uitzetten )pompen, spoelen,centrifugeren en het uiteindelijke resultaat is dat de was minder schoon is dan bij volautomatisch draaien. Ik denk dat het slijtage is, de machine is tussen de 15 en 20 jaar dus einde verhaal denk ik.
 

Rusako

  • #6
Tja van het lampje kan ik niet zo thuis brengen wat daar mee aan de hand is ! maar in het programma pompt hij dan ook niet af?na het verwarmen moet hij gaan afpompen en zal hij dit binnen de tijd het water kwijt moeten,zo niet blijft hij wassen Kan op duiden dat er slangen verstopt zitten!Of vuil in de pomp
 

1984ramp

  • #7
De lampjes geven de volgorde aan van het programma. Je kunt ook alleen pompen instellen )dus los van het programma' dan pompt hij wel . Centrifugeren ook. Betelent dus dat ik zelf de tijd in de gaten moet houden van de hoofdwas, machine uit, weer aan, dan pompen instellen, machine uit, weer aan, enz. Slangen en pomp moeten dan goed zijn toch= Daarom dacht ik aan de printplaat. Dat lijkt me een kostbare kwestie en dat is de machine dan niet meer waard.
 

Rusako

  • #8
Nieuwe print is kostbaar en of je dat nog moet doen voor deze machine?
 

1984ramp

  • #9
Nee dat doe ik dan maar niet meer. Bedankt voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu