Wasmachine neemt geen water meer na aanzetten keukenkraan?

JoJo71

  • #1
Beste klussers,

Vanochtend zette ik mijn wasmachine (die in de bijkeuken staat) aan, en enthousiast begon hij water in de machine te pompen. Vervolgens was het tijd voor koffie en dus zette ik in de keukenkraan aan voor water. Ik hoorde een kleine boink, en plots stopte mijn wasmachine met water geven. Ik heb hem leeggepompt en nog eens geprobeerd, maar hij geeft alleen een soort brom, maar geen water meer. Ik ben heel a-technisch, dus geen idee wat te doen nu, en voor ik een dure loodgieter laat komen, informeer ik eerst eens bij jullie.

De wasmachine is wel een oudje, uit 2000. Het is een AEG Lavamat W 1000 wie kan mij helpen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Als je de slang van de wasmachine loskoppelt bij de kraan (eerst dichtzetten) komt er dan bij openzetten voldoende water uit de kraan?
Zo nee, dan is de wasmachine kraan kapot. Vervangen is niet moeilijk.

Zo ja, dan is zeer waarschijnlijk je inlaatventiel dat op de kraan zit aangesloten kapot. Dan moet je een witgoed monteur laten komen. Geen loodgieter.
Van tevoren even informeren wat het gaat kosten en of je het de kosten waard vind.
 

JoJo71

  • #3
Hoi Frank, dank je wel voor je antwoord. Ik kan helaas niet goed bij de kraan, omdat die een soort van ingebouwd zit achter een tafel. Maar de wasmachine was zo oud en deed het niet goed meer, dat ik meteen vanochtend een nieuwe ben gaan kopen. Die komen ze thuis brengen en ook aansluiten. Is er nog iets wat ik tegen de installateur moet zeggen, of zal ik hem maar gewoon de wasmachine laten installeren en dan laten kijken of hij alles werkend krijgt?

Denk je trouwens dat het toeval is dat de toevoer van water ineens stopte toen ik mijn keukenkraan aan deed?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Als ze er toch bij zijn zou ik de wasmachinekraan even laten vervangen.
Die dingen kosten minder dan 10 euro en gaan inwendig nog wel eens stuk.
Er zit een keerklepje in dat er voor zorgt dat terugstromend water niet in de aanvoerleiding kan komen. Dit klepje wil wel eens blijven hangen door kalkafzetting.

Als je er slecht bij kan zal je hem ook wel nooit bedienen. En is de kans groter dat er door kalkvorming een probleem met het klepje is.

Ik zou dus vast even zo'n kraan gaan halen zodat ze hem er zo in kunnen draaien. Moet wel even de hoofdkraan dicht.

Er kan een verband zijn met het openen van de andere kraan (en daardoor tijdelijk afname van de waterdruk) en het vast gaan zitten van het klepje.
 

Martien 59

  • #5
Als dat klepje stuk is of vuil
lekt het alleen maar water daar slaat de kraan niet van dicht
heb je er een losse aquastop op zitten een grijze of blauwe dan zal die wel dicht geslagen zijn
 

JoJo71

  • #6
Er zit een blauwe aquastop op, zo te zien. Maar daar kan ik dus niet bij. Als ik zo'n kraantje wil, koop ik die dan bij de Praxis of zo? En denk je dat de bezorgers, die hem ook aansluiten, de kraan zomaar voor mij vervangen? Kunnen ze dat? Heeft een nieuwe aquastop ook zin?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Als aan de nieuwe machine een ingebouwde waterstop aan de toevoerslang zit kan die blauwe waterstop weg, die dingen geven regelmatig problemen.
Als er geen waterstop aan de slang zit dan eventueel zo'n blauwe plaatsen maar dan wel een nieuwe.

Het hangt van de service van het bedrijf af of de bezorgers een nieuwe kraan plaatsen maar misschien is dat niet nodig, gewoon de kraan eerst proberen na verwijderen van het waterslot.
Als er geen beweging in te krijgen is dan eerst de hoofdkraan dicht voor u de waterstop verwijderd, anders wordt het een natte bende.
 

JoJo71

  • #8
Een hoop om te onthouden voor een technische nitwit als ik (maar wat een goed en behulpzaam forum is dit zeg, dank!). De hoofdkraan zit vast in de meterkast?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Dat hoort een bewoner toch te weten waar de gasmeter en de watermeter zitten ? :shock:

De hoofdkranen zitten net voor de meters.
De hoofdkraan van het water kan in de meterkast, bij de voordeur onder de mat in de kruipruimte, de kelder(kast) etc. zitten, afhankelijk van het bouwjaar van de woning.
 

Martien 59

  • #10
Die blauwe waterstop is dicht geslagen
draai de kraan dicht maak de aanvoer slang los en dan die blauwe aquastop wat losdraaien kan je onder in een pinnetje in duwen dan werkt hij weer of gooi dat ding er tussen uit
groetjes martien
 

JoJo71

  • #11
Mijn man weet vast waar de hoofdkraan zit :-)

Ik zal eens naar die aquastop kijken, dank!
 

Martien 59

  • #12
De kraan achter de wasmachine is al genoeg
 

JoJo71

  • #13
Ik begreep dat nieuwe wasmachines tegenwoordig standaard een aquastop ingebouwd hebben? Als dat zo is, kan deze er sowieso tussenuit, lijkt me?
 

Martien 59

  • #14
Licht er aan wat je koopt iedere machine heeft het niet
 

JoJo71

  • #15
Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de antwoorden, ik heb er veel aan gehad. Ik wacht nu even tot de komst van de nieuwe wasmachine en hoop dat met jullie tips alles goed zal gaan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu