Wasmachine bonkt - trommelkruis?

Sabno

  • #1
Goedenavond,
Onze 13 jaar oude Miele Novotronic (gemiddeld tweemaal per week gebruikt, dus nog lang niet versleten) is opeens gaan bonken; wij denken bij overbelading. Daarna deed hij dat af en toe weer, dus de Miele-service gebeld. Zij menen dat het trommelkruis kapot is. Die diagnose werd vooral gesteld door mijn informatie en door te voelen aan de trommel. Die loopt duidelijk tegen het manchet aan en zit te los.
Reparatie: 600 euro, want nieuwe trommel 450 euro. In dat geval: nieuwe wasmachine.
Toch twijfel ik: ik heb al een paar wasjes gedraaid van ongeveer 2 kg met maximaal toerental 900 bij centrifugeren. Dat gaat probleemloos. Nu is dat niet per se een oplossing, maar een gebroken trommelkruis zou zich toch ook bij een kleiner wasje moeten melden? Moet ik de diagnose wantrouwen?
dank voor antwoord,
Noëll
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Is deze diagnose door de telefoon gesteld of een monteur aan huis???
 

Sabno

  • #3
De monteur kwam bij ons thuis! hij heeft wat getrokken aan de trommel en aan de manchet gevoeld, maar hij reageerde vooral op mijn informatie dat we niet zo vaak wassen en bij lage temperaturen.
overigens viel me gisteren op dat toen ik een klein wasje deed, iedere keer als de trommel vanuit stilstand in beweging komt je een kort raar geluid hoort, een schrapend geluid zou ik zeggen.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Constateren van de monteur acht ik corect .voornamelijk intensief vloeibaar en lage tempraturen tasten het trommelkruis aan.bovendien heeft de miele monteur geen belangen bij om het aperaat af te schrijven
 

Sabno

  • #5
Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu