Wasmachine Bauknecht WA 3760 pomp defect?

Gillis

  • #1
Ik heb een wasmachine Bauknecht WA3760 van ongeveer 7,5 jaar oud. Een week of 2 geleden stond ie te piepen. Gereset (op pompen en 3 sec op start gedrukt), maar hij wilde niet afpompen. In het pomphuis bleek een veiligheidsspeld. Zo te zien kan die nooit tussen de schoepjes hebben gezeten, maar je weet het nooit. Hij pompte pas weer toen ik een draai aan de schoepjes gaf (...) Daarna een week lang prima gewerkt (ca 5 wasbeurten). Maarrrr...

Hij blijft ons verrassen door af en toe te blokkeren. Een draai aan de pomp werkt wel. Het blijkt geen collectormotor, dus er is geen windinkje verbrand o.i.d. Het asje loopt ook redelijk goed. Ik heb wel het idee dat het afvoerpompje meer herrie maakt dan in het begin, maar ik weet dat niet zeker.

Komt dit vaker voor? Is het een kwestie van pomp vervangen? Of speelt er een ander geintje wat ik over het hoofd zie?
Graag jullie tips en ervaring...
 

Verboekend

  • #2
Als ik het zo hoor dan is het inderdaad de pomp.
Het is een magneet pompje als deze niet meer goed werkt dan staat hij te trillen geef je hem een draai dan begint hij weer.
Dan moet er een andere pomp in.

Met vriendelijke groet Richard Verboekend
 

Gillis

  • #3
Richard,

Hartelijk bedankt! Ik ga er mee aan de slag. Heeft iemand nog een adresje voor onderdelen?
 

Gillis

  • #5
Hartelijk bedankt!
Gillis
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #6
bestelnummer van de pomp= 0.27.64.09-2
 

Witgoedmonteur

  • #7
Het orginele bestelnummer van de pomp is 4812 31 02 8144
 

Gillis

  • #8
L.S.,

De pomp is inmiddels vervangen. Mede dankzij hulp van dit forum. De pomp kostte bij de plaatselijke witgoed-onderdelenzaak 29,95 euro. Dat valt dus niet tegen.
Ik merkte wel dat bij het monteren van de pomp (inclusief pomphuis) je niet kan volstaan met de machine op de kant te leggen en via de onderkant de zaak te verwisselen. De voorkant van de machine moet toch ook even gelicht worden. Drie schroeven aan de onderkant waren genoeg.
Verder heb ik de fout gemaakt om de machine via de zijkant op z'n kop te zetten (om de voorkant wer recht te krijgen) en weer terug, waardoor een van de veren waar de trommel aan hangt los liet. Gelukkig was dat snel weer verholpen.
Er wordt weer gewassen...

Gillis
 

Witgoedmonteur

  • #9
Beste Gilles, in het Forum leg ik regelmatig uit hoe je een machine open kan krijgen, je had mischien beter eerst even kunnen kijken, of het gewoon even vragen, een antwoord van een van ons laat nooit erg lang op zich wachten. Maar goed je hebt het voor elkaar en je probleem is opgelost. Bedankt voor de terugmelding en tot een volgende keer :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu