Wasmachine bauknecht maakt lawaai tijdens centrifugeren

Pieter-Jan

  • #1
Al enige tijd maakt onze wasmachine (Bauknecht WA2550 - 8 jaar oud) een oorverdovend lawaai tijdens het centrifugeren.
Er is iemand van de winkel waar we hem hebben gekocht langs geweest.

Door simpelweg met zijn hand aan de trommel te draaien zei hij dat de lager stuk was. Hij stelde echter voor een nieuwe machine te kopen.
Aangezien het toestel nog perfect proper wast en het een duur toestel was, lieten we het toch maar repareren.
Een week later was ons toestel gerepareerd, en werd het terug thuis afgeleverd (samen met een catalogus van wasmachines!)

Tijdens het centrifugeren maakte ons toestel echter nog steeds hetzelfde lawaai. Wij bellen dus terug naar die winkel, de reparateur komt terug bij ons thuis en draait terug aan de trommel...deze keer geen probleem, perfect gerepareerd!...

Hij heeft toen ook de machine eens leeg! laten centrifugeren, wat geen lawaai maakte. En als antwoord gaf hij dat het waarschijnlijk maar contactgeluiden waren (het toestel staat ingebouwd) of dat er iets van geldstukken in het toestel zaten en dat we onderaan een paar keer water moesten aflaten. Hij ging na een paar dagen in elk geval nog eens bij ons langskomen.

Nadien hebben we hem natuurlijk niet meer gezien, en maakt ons toestel nog steeds enorm veel lawaai tijdens het centrifugeren (zelfs op 600 toeren).
Die winkel stappen we nooit meer binnen, dat staat vast. Ze verkopen precies liever dan iets te repareren.

We hebben ondertussen zelf al eens geprobeerd uit te zoeken wat er aan kan schelen. Twee zaken vielen ons op: de riem die aan de ene kant aangedreven wordt door de motor, loopt langs de andere kant over een wiel dat niet echt recht loopt (het zwengelt zo wat heen en weer)

En de 2 schokbrekers zijn niet even moeilijk in te duwen.
Kan een van deze dingen de oorzaak zijn?

Alvast bedankt voor alle hulp.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Helaas, zo'n machine van 8 jaar oud een dergelijke reparatie laten uitvoeren is niet wat ik zou adviseren.

Vermoedelijk zijn wederom de lagers niet in orde, ik ben het toch wel met de vorige monteur eens, als ik bij u langs gekomen was had ik u ook geadviseerd een andere te kopen, zelfs al zou ik die niet zelf kunnen leveren.
 

Pieter-Jan

  • #3
Wanneer het toestel leeg tegen 1200 t/min draait maakt het geen lawaai.
(ik heb het net nog even geprobeerd)

Is dit ook zo met een kapotte lagers?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Een zwenkend snaarwiel kan duiden op een defect lager, met hoge toerentallen kan dit minder kabaal geven dan bij lage toerentallen.
Vaak is het zo dat zo'n machine 3 a 4 maanden na de reparatie wederom hetzelfde probleem geeft.

Mijn advies is toch beter een nieuwe kopen dan hier mee verder te gaan, helaas ik had u liever een ander advies gegeven, maar het zij zo :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu