Wasmachine Bauknecht maakt 'gierend' geluid

Pouwel

  • #1
Onze wasmachine (van meer dan 7 jaar oud), maakt tijdens het ronddraaien van de trommel al een tijdje een droog, schurend geluid. Nu maakt hij tijdens het centrifugeren ook een gierend geluid, zoals een cirkelzaag. Geen gehoor! Hij heeft ook moeite om de 'balans in de trommel' te vinden bij het centrifugeren. Duurt langer dan normaal. Waar ligt dit aan? Lagers? Zo ja, zijn die zelf te vervangen, welke en hoe? Het bereft een Bauknecht WA 8585-fuzzy logic, service 12nc-8583 207 12000, serial no 31 0117 840734, typ D 260, IPX 4
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de koolborstels op lengte, bij minder dan 15 mm lengte deze vervangen, de koolborstels zitten achter op de motor.
 

Pouwel

  • #3
Bedankt Jan, ga hier morgen naar kijken!!
 

Marksat

  • #4
Zoals je zelf al zei ik denk dat de lagers defect zijn. bij lege trommel deze naar boven drukken als dit kan zit er ruimte op de lagers. Deze kun jezelf vervangen als je een beetje handig bent via de achterkant.
Niet vergeten ook de simmering vervangen (waterkering)

marksat
 

000-onderd

  • #5
De onderdelen zijn zelf goed te vervangen.

Dit is nu allemaal op een rijtje gezet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
@ 000-onderd,

Links verwijderd.
Het is niet de bedoeling hier antwoord te geven om sites aan te prijzen, lees a.u.b. de forumregels.
 

Pouwel

  • #7
Probleem is opgelost. Zonder aandrijfriem maakte de trommel geen bijgeluid, dus moeten het haast wel de motorlagers zijn. Motortje eronderuit gehaald en meegenomen naar onderdelenshop en daar bevestigden ze dit. Helaas zijn de lagers niet te vervangen dus nieuw motortje besteld (vond de investering van 132,= nog wel verantwoord) en hij loopt nu weer geruisloos! Bedankt voor de antwoorden!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu