Wasmachine aansluiten op waterleiding en afvoer CV-ketel

KingSjonnie

  • #1
We willen graag de wasmachine naar zolder verplaatsen. De enige waterleiding en waterafvoer die daar ligt is die van de CV-ketel. Vlak onder de CV-ketel bevind zich een waterkraan om de CV te vullen, alsmede een waterafvoer. Voor de huidige situatie zie de foto (wel even 90 graden kantelen... :wink: ).

Zou ik de wasmachine mogen aansluiten op de kraan die er nu al zit? Heeft dit een negatief effect op de CV-ketel? Zou ik dmv een T-stuk vlak boven de bestaande sifon, de afvoer voor de wasmachine kunnen maken?



De afvoer van de CV-ketel heeft geen verval, maar loopt over de muur over zo'n 4 meter naar een punt waar het loodrecht naar beneden "valt". Boven op die pijp zit een ontluchting. Zie ook de foto. Maakt dat nog wat uit?



Alvast bedankt voor de wijze raad!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik kan net niet goed zien of de kraan die daar zit een beluchte kraan is. Dit is voorgeschreven voor wasmachine kranen. Als dat niet zo is is hij simpel te vervangen anders kan je hem gewoon gebruiken.

Ik zou voor de afvoer een eigen sifon gebruiken die je met een 45 graden t stuk op de liggende leiding aansluit. Je huidige sifon heeft nogal wat bochtjes en dat kan remmend werken op de veel grotere afvoer stroom dan die de sifon nu moet verwerken.
Het 45 graden T stuk uiteraard met de stroom mee monteren.
 

KingSjonnie

  • #3
Beste Frank,

Bedankt voor de snelle reactie! Hoe kan ik zien of het een beluchte kraan is? Hij lijkt verdacht veel op de kraan waar de wasmachine nu op aangesloten zit...

Nog even voor mijn interesse, de waterleiding waar de kraan op aangesloten zit lijkt ook wel de CV ketel in te gaan. Waarom is dat eigenlijk? Wat is zijn functie (buiten het vullen van de CV).

Groeten!
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Wat zou je denken van de toevoer van koud water voor het bereiden van warm tapwater??
 

KingSjonnie

  • #5
Stom!! :? Natuurlijk!! :oops:

Denk zo aan de verwarming dat ik douche e.d. vergeet... Is het meteen duidelijk met wat voor een klusser je hier te maken hebt...

Maar goed, als ik de wasmachine hier op aansluit, heeft dat geen effect op het warme tapwater op het moment dat beide actief zijn (wasmachine en bad/douche)

Nogmaals bedankt (ook voor het geduld)!
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #6
Nee hoor.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7

Beluchterkraan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu