Wasdroger verwarmingselement loeiheet, was niet

M.j.rog

  • #1
Hallo,

Ik heb heel wat berichten met betrekking tot problemen met wasdrogers doorgelezen op het forum maar kwam die van mij niet tegen. Wellicht toch nog een nieuw probleem gevonden/tegen het lijf gelopen?

Gaat om een wasdroger van Whirlpool, een AWZ 430. De was droogt niet goed; het verwarmingselement wordt loeiheet (achterwand in de trommel op die plek niet aan te raken), ventilator doet het goed/blaast flinke lucht richting afvoer, afvoer niet verstopt maar de was wordt niet warm in de trommel. Rara politiepet?

Gisteravond het hele apparaat uit elkaar gehaald en schoongemaakt (viel erg mee hoe weinig stof erin zat) maar probleem is nog niet verholpen. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt!
 

M.j.rog

  • #2
Niemand? Is het misschien mogelijk dat er valse lucht aangezogen wordt langs de trommelranden; dat ik de vilten ringen moet vervangen? Verder dan toch maar het verwarmingselement doormeten; hoeveel ohm moet ie aangeven? Ik kan me overigens niet voorstellen dat het verwarmingselement kapot is want zoals al eerder aangegeven kun je de achterwand bij het element niet aanraken; zo heet is het. Verder blaast ie goed lucht weg; afvoer netjes leeg en schoon. Maar alleen dus geen/nauwelijks warme lucht. Verder alles heel; geen andere plekken waar valse lucht kan worden aangezogen..
 

M.j.rog

  • #3
Goed; zelf maar verder gezocht.

Verwarmingselement zelf was goed maar de boventemperatuurmeting blijkbaar niet. Bij aanzetten gaat element netjes en volledig aan maar na een 20/30 seconden "klik" en vervolgens koude lucht (met handje in de afvoer gemeten). Element na enige tijd blijkbaar weer afgekoeld en "klik" verwarming gaat weer aan; tot de volgende klik welteverstaan (dit zelfde deed hij overigens ook buiten de droger; uitgebouwd)..

Nu zitten de melders (of het dan ook heet) in het element ingebouwd en ik zie geen mogelijkheid deze te vervangen. Zal de prijs van het element wel bepalen want die is dik boven de 100 euri en dat is het apparaat niet meer waard.

Als iemand een betere oplossing heeft hoor ik het graag nog maar ik ga voor een andere (gebruikte) wasdroger kijken.

Model is overigens Whirlpool AWZ430, servicenummer 07 9526 510904
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Boel zal waarschijnlijk wel verstoft zitten , waardoor geen luchtstroming richting element.
Buiten toestel om testen werkt natuurlijk niet dan is er helemaal geen luchtstroming.
 

M.j.rog

  • #5
Bedankt voor je reactie maar ik had al aangegeven dat de boel niet verstopt zat met stof en inmiddels had ik hem ook nog een keer helemaal gestofzuigd. In geen enkel hoekje of gaatje zit nog stof. Je opmerking over buiten het apparaat testen begrijp ik maar ik wilde aangeven dat het juist gemonteerd op exact dezelfde wijze gaat; klik en koude lucht, klik en weer tijdelijk warme lucht, en dat gaat zo maar door met per saldo te koude lucht dus. Vandaar mijn conclusie of ie geen valse lucht aanzuigt maar niets te vinden wat mis zou kunnen zijn. Nogmaals de vraag of die vilten banden misschien vervangen moeten worden zodat eea beter wordt afgedicht? De trommel hangt tenslotte tussen de voor en achterkant en aan de onderkant is er dan een kiertje; hoort dit?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu