Warmwaterhoeveelheid neemt af: boiler van CV ketel vol kalk?

Bertus

  • #1
Bij het vullen van het bad blijkt dat de warmwaterhoeveelheid sterk is afgenomen; bij het bad minder dan halfvol komt er geen warmwater meer. De kraan dicht en dan wachten en na een poosje komt er weer warmwater. Dit is dan ook weer echt heet.

Het lijkt of de boiler inhoud kleiner is, oftewel dat er inmiddels veel kalk in zit. Dit was eerder ook bij een elektrische boiler het geval.

Het is een Radson HR 2560 NOx. Hoe kun je zo'n boilergedeelte ontkalken?

Bertus
 

Pepjo

  • #2
Volgens mij neemt de brander van een combi-ketel de warmwatervoorziening van de (kleine) voorraadboiler over als die boiler leeg is.

Dientengevolge lijkt mij het probleem ergens anders te liggen.

Eens wachten wat de CV-specialisten te zeggen hebben.
 

Cv-dokter

  • #3
Zou best eens kunnen dat de warm water hoeveelheid teveel is. De ketel kan het dan gewoon niet aan. Volgens mij moet deze rond de 6 liter per minuut zijn. Je zou kunnen proberen om de warm water kraan iets te knijpen en kijken wat er dan gebeurd :!:
 

Josb

  • #4
Zelfde probleem met mijn atag blauwe engel : reden kalk in boiler.

Eens de vooraad in de compact ketel op is, werkt deze als doorstroom en rendement is dan te laag om voldoende warmwater te p^roduceren. oplossing : ontkalken of vervangen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Uit een eerder topic van Bertus:
de CV-ketel is een Radson NOx HR 2560, 25 kW, 60 liter boiler, voor verwarming en warmwater, uit 1993. In 1996 is de ketel voorzien van een 35 kW brander.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu