Warmwateraansluiting Miele vaatwasser

Dimi

  • #1
Hallo klussers,

heeft er iemand ervaring met het aansluiten van een vaatwasser op warm water? Tijdens mijn speurtocht naar een nieuwe vaatwasser kwam ik oa de Miele G975SC tegen voor leuke prijs (ouder model, staat ook niet meer op de website van Miele.nl, op de .de site staat een zelfde model maar is dan G977SC maar die truc passen fabrikanten volgens mij wel vaker toe). Deze kan dus op warm water aangesloten worden.

Voordeel lijkt me duidelijk: minder energieverbruik. Warmte kun je immers altijd nog beter mbv gas dan electriciteit opwekken. In de handleiding van genoemd Duits model zie ik dat er max. 55 graden celcius in mag (begrijpelijk) en dat energieverbruik van 1,05 naar 0,6 kWh per wasbeurt gaat.

De vraag is nu, hoe krijg ik 55 graden voor elkaar? Ik heb denk ik eerder 80 graden. En dit warme water komt uit een grote gasboiler (dus misschien is voordeel wel nihil?). Dus, heeft het wel echt nut? Voor de aanschafprijs is het niet van belang. Ik wilde graag even weten of er mensen ervaring mee hebben..

Bvd!
 

Fiesiekus

  • #2
Dit is toch een zgn hotfill? Het voordeel zit m inderdaad in goedkoper opgewarmd water. Maar voor het voorspoelen heb je denk ik ook wel een koudwateraansluiting nodig. Die kan je via een th-kraan combineren zodat je op 55 graden uitkomt.

Dit topic, Vaatwasser aan thermostaatkraan geeft toch ook belangrijke nadelen van deze techniek.
 

Dimi

  • #3
Dat wordt dus niks, over de afstand tussen boiler en vaatwasser had ik nieteens stil gestaan.Nu heb ik relatief snel warm (Heet) water, maar van de benodigde 14 liter per wasbeurt is zeker de helft niet opgewarmd voordat deze in de machine komt. Met alle genoemde nadelen en dan ook nog eens een thermostatische kraan er tussen knutselen denk ik dat het feestje over gaat.

Bedankt iig
 

Dimi

  • #4
Na wat testen blijkt er 3 liter 'warm' (eigenlijk koud dus) water verloren te gaan. Heb Miele een mail gestuurd over wat meer uitleg. Kan in de handleidingen verder geen aanwijzingen vinden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu