Wandcloset verhogen

Peet272727

  • #1
Onze wandtoiletten zijn destijds al een paar cm hoger dan de standaardmaat van 40 cm opgehangen, maar we willen ze nog hoger hangen nu we toch de boel renoveren en met het oog op de toekomst (ouder worden).
Ik heb echter geen zin in extra breekwerk en wil de spoelbakken laten zitten.

Nu zijn er in de handel toiletverhogers die een hangend toilet 2,5 of 5 cm verhogen. Het spoelreservoir blijft gewoon zitten, maar de aan en afvoerbuis hebben een bocht waardoor de HOH afstand met de bestaande gaten 2,5 cm vergroot wordt. De draadeindes worden vervangen door draadeindes die 2,5 cm verspringen.

Heeft iemand ervaring met dit systeem? Ik heb gehoord dat het toilet dan minder goed gespoeld wordt, de extra bochten belemmeren de goede werking. Of valt het wel mee?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dat probleem hadden wij ook in heb er voor gekozen om de verhoogde vaste wc bril met deksel te nemen je hebt ze in 6 en 10 cm.'

Ze bevallen heel goed

toilet verhoger
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
De verhoog setjes, werken zeer goed en hebben geen negatieve invloed op het doorspoelen.

In het verleden al enkele geplaatst bij klanten, en nog nooit klachten over gehad.

Wel moet er aan de achterkant van de toiletpot ruimte zijn, om het verhoging set met de draadeind kwijt te kunnen.
Bij een heel enkele toiletpot gaat dat niet, dan zul je wat van de tegels weg moeten halen rondom de bestaande draadeinden, zodat het verloop set gelijk met de tegels komt.
 

Peet272727

  • #4
Bedankt voor het antwoord. Ik zie op internet dat er setjes zijn van Geberit en van een andere leverancier die onder verschillende namen verkocht wordt. Deze zijn goedkoper dan die van Geberit. Is hier nog verschil in werking mee? Welk merk gebruikt u als ik vragen mag?

mvg
 

Emlichheimer

  • #5
Weet je zeker dat je ze op de toekomst gericht nóg hoger wil dan de 40+x cm?
Ik heb mijn pot nu op 43cm hangen en ben 1.93m. Mijn vrouw is 1.78 en die vindt hem vrij hoog, ze moet bijna op d'r tenen zitten. Als we straks met de jaren gaan krimpen in de hoogte, dan lijkt het me vrij hoog zitten. Voetjes vrij is niet fijn hoor, vooral niet als senior.

Als je je badkamer aan het renoveren bent, denk dan eens aan een drempelloze douche met een zitbankje (niet zo'n klapstoeltje, maar een massief betegeld bankje)
 

Peet272727

  • #6
Senioren hebben moeite met opstaan. Vandaar autos met een hoge instap, seniorenbedden die hoger zijn, of toiletpotten die verhoogd zijn. Omdat we de huidige hoogte al aan de lage kant vinden en met het oog op de toekomst lijkt een verhoogsetje een goede keuze
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Zelf heb ik jaren aanpassingen gedaan voor mensen die een handicap hebben.

Maar iedereen vind de eettafelstoel hoogte het fijnst deze is +45cm

Zelf heb ik mijn wc met een toiletverhoger gemaakt en mijn vrouw is 1.62 m. en zij vind het fijn dat de wc nu op 50 cm staat.

Ook hebben we beugels geplaatst zodat je gemakkelijke op en van de wc kunt.

Mocht ik me huis weer verkopen zet ik de gewone brillen er weer op en hoeven de andere mensen ook niet eerst te breken.

Heb je een huurwoning dan is het simpel op te lossen met die toilet verhogers, ik heb dat type met bril die netzo als een wc bril op je pot word geplaatst.
 

Henk Hoogenkamp

  • #8
Wij hebben gekozen voor een toiletverhoogset die zonder te breken te plaatsen is.
Kost wel een paar centen meer maar dan heb je geen toiletverhoger nodig en het scheelt je ook breekwerk wat veel duurder is.
[/url]


Link naar commerciële website verwijderd, Mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu