Wand badkamer voor inloopdouche

Bartvdl

  • #1
Ik ga in mijn badkamer een inloop douche maken, hiervoor ga ik een wand plaatsen van 120cm lang en 210cm hoog. De wand wordt haaks op een bestaande muur gezet. De bovenkant van de wand is vrij en komt dus niet tegen het plafond.

Aan de buitenkant van de douche, aan de nieuwe wand, komt een wasbak te hangen. Ik dacht zelf de wand van Ytong blokken te gaan maken. Is dit stevig genoeg om een wasbak, water en iemand die op de wasbak leunt te ondersteunen? Zeker gezien dat de wand aan de bovenkant en zijkant vrij is. Voor mijn gevoel is dit niet stevig genoeg, maar ik heb dan ook weinig ervaring hiermee.
 

Bartvdl

  • #3
Dankje, die had ik al gelezen. Alleen kan ik daar niet vinden hoe stevig zo'n wand is. Daarnaast staat zijn muur vast tegen het plafond, de mijne niet.

Ik wil dus graag weten of zo'n wand stevig genoeg is om een wasbak + water + gewicht van iemand die erop leunt te ondersteunen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Een Ytong wand is hiervoor wel geschikt.
Ik weet niet hoe groot je wasbak wordt, maar als je blokken van 15 cm neemt, dan kan daar een vrij zware dubbele wastafel of badmeubel aan worden gehangen.

Op de wastafel leunen zal ook wel gaan, als je er maar niet op gaat zitten/staan.

Zorg in ieder geval, dat de muur goed vastgelijmd wordt op de zijmuur, en dat je met voldoende lijmankers de nieuwe muur vastzet met de zijmuur.
 

Bartvdl

  • #5
Dat is mooi om te horen. het plan is inmiddels wel iets gewijzigd, ik ga gebruik maken van poriso stenen. De buurman heeft deze gebruikt voor hetzelfde doel in zijn badkamer (alleen is het muurtje 90cm lang ipv. 120). Het resultaat is erg stevig en ik heb een partij stenen van hem gekregen.

Dan een nieuwe vraag: Poriso kan ik dat gewoon metselen of heb ik speciaal cement nodig?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Gewoon metselen met cement zoals voor andere stenen, als de stenen erg droog zijn dan even bevochtigen, de cement "verbrandt" dan niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu