Vreemde Stroomstoring

Komieke

  • #1
Beste mensen,
Ik heb een vraagje over een in mijn ogen vreemde stroomstoring. Sinds enkele weken viel er af en toe een groep uit (elke keer dezelfde groep). Sinds twee dagen gebeurt dit meerdere keren per dag.

Het is een groep met de CV, de magnetron, de afzuigkap en een aantal lampen. Het is niet op momenten dat alle apparaten werken, sterker nog vaak wanneer alleen de CV en de lampen werken. Ik heb geen extra apparaten op de groep aangesloten en geen nieuwe apparaten. De stroom valt enkele tellen uit en gaat meestal vanzelf weer aan, gek genoeg gaat de schakelaar van de desbetreffende groep niet naar beneden en ook de aardlek gaat niet uit, het lijkt dus geen kortsluiting te zijn. Wel helpt het als ik de schakelaar van de desbetreffende groep even uit zet en dan weer aan doe, alles doet het weer dan.

Wie heeft een idee waar dit aan ligt, hoe ik kan testen waar dit aan ligt (de groepschakelaar gaat niet uit, dus ik kan niet testen of het aan een van de specifieke apparaten ligt). Vreemd was het vandaag dat nadat de stroom weer terug was, de radiatoren ineens warm werden terwijl de thermostaat op 10 graden stond en de kamer temp 20 graden was en de verwarming normaliter niet aanslaat dan.

Hopelijk heeft iemand een idee.
 

Gerrit

  • #2
Als ik lees dat het helpt als de groepsschakelaar (of automaat) wordt bediend, dan denk ik dat daar eerst naar gekeken moet worden.
Dit is echter geen werk voor de leek. Ik adviseer een deskundige monteur (installateur) te vragen om er naar te kijken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Inderdaad slechte contacten in de schakelaar/ automaat.

Hierdoor verbrandt de schakelaar en krijg je de beschreven effecten.
 

Komieke

  • #4
Oke bedankt ik zal er iemand naar laten kijken. Gr. Mieke
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Het kan natuurlijk een slechte groepenschakelaar zijn soms helpt het om gewoon een paar keer met de bewuste schakelaar te schakelen.

Dat het een slechte lampschakelaar is is eenvoudig te testen gaat nl. alleen een lamp uit of gaat de rest ook altijd uit is dat laatste het geval dan is het niet een slechte lampschakelaar.

Wat dan nog wel een mogelijkheid is dat er een draad niet goed in en steeklas of lasdop zit.
Dit laatste is vaak als leek moeilijk te vinden, omdat de bekabeling van de meterkast via de centraaldozen in die groep onderzocht moet worden.

suc6

Gerrit Bakker
 

Komieke

  • #6
Er is inmiddels iemand wezen kijken en het bleek inderdaad een probleem in de groepenkast te zijn (enkele draden die af en toe geen contact maakten). Het euvel lijkt opgelost te zijn (geen storingen tot nu toe weer gehad). Bedankt voor alle reacties. Groeten,
Mieke
 

Gerrit

  • #7
Mooi dat het gelukt is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu