Vragen mbt spatwaterdichte wcd

Dlhx

  • #1
Hallo,

Vanmiddag spatwaterdichte wcd gekocht bij bouwmarkt.

1 - zie foto. ik vraag me even af hoe ik deze moet aansluiten. Rechts op foto zie je m.i. een steekklem mechanisme. Echter, boven dat insteek mechanisme zit voor de nul, fase en aarde een of ander plastig kapje dat als een hamertje op de klem rust. Moet ik dat aandrukken ofzo om de steekklem vast te zetten ? Of gewoon zo laten en alleen de draad erin stoppen en that's it.

2 - Iedere draad kun je links of rechts van de 'pool' insteken .. is dat om evt door te lussen naar een tweede wcd ?)

3 - Ik wil eigenlijk mijn 3-aderige Ymvk-as afmonteren (afsluiten) in deze doos, zodat ik geen extra kabel vanaf een gietmof hoef te maken. Echter, de zwarte schakeldraad heb ik niet nodig in deze wcd (is voor verlichting in tuin later). Kan ik deze toch in de doos uit laten komen , maar dan met een kroonklem 'afdoppen' ? En de litze met een kroonklem laten verlopen naar een groen/gele VD-draad die ik dan in de WCD stop?

4 - zie links op foto . Waar is dat insteek 'vierkantje' voor ?

 

@$T

  • #2
Je kunt de draad er zo insteken dan zou die moeten klemmen. Het 2e gaatje is inderdaad om door te lussen . Het "vierkantje is om er een 2e kabel (of buis) in te voeren.Dan moet wel het ronde puntje afgesneden worden. De zwarte draad mag je in de doos afgedopt laten zitten maar of er plaats is voor een kroonsteentje voor de zwarte draad én een voor de overgang litze naar vast betwijfel ik. Je kunt ook proberen de litze rechtstreeks in de klem te zetten. En een isolatiebandje is voor de zwarte ook genoeg. tape de litze wel af want de dunne draadjes maken gauw contact met het een en ander.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Foto's plaatsen via de functie afbeelding uploaden svp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu