Vraagje over bijverwarming

Rookie1967

  • #1
Ik zie graag mensen die kennis van zaken hebben. Ik heb 10 jaar terug een vloerverwarming laten plaatsen door een local verwarmings bedrijf . Nu heb ik denk ik hoog verbruik ondanks dat we alleen in de woonkamer en badkamer de verwarming gebruiken . gem 40Gj . Is deze vloerverwarming in combinatie met stadsverwarming ok of is dit fout ? Zoja wat dient er te worden aangepast en wat is er nodig ? Welk instelling zou de kraan en thermostaat moeten hebben ? Alvast bedankt voor waardevolle tips . Mvg
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Ik zie niet de voorgeschreven terugslagklep op deze verdeler zitten. Dat is een onderdeel dat zeker is voorgeschreven bij een verdeler voor stadsverwarming (en verhindert ook de directe stroming van aanvoer naar retour) Zit zo'n terugslag klep er niet tussen, dan wordt het verbruik, zoals u al hebt geconstateerd, hoger. Een terugslagklep is m.i. op deze verdeler niet achteraf aan te brengen, dus zou het betekenen dat u een nieuwe verdeler dient aan te schaffen, die voldoet aan de eisen van de betreffende stadsverwarming.
Met de thermostaat (rechts) regelt u de tempratuur van het water wat door de vloer circuleert en dat is afhankelijk van hetgeen u op de vloerverwarming hebt liggen (tegels, parket, laminaat etc.)
Met de knop (links) wordt de temperatuur van het retourwater ingesteld. Met een dergelijke verdeling op de knop (1 t/m 6 o.i.d.) is het natuurlijk een gok en is het beter om de temperatuur van die leiding even op te meten (de waarde moet liggen rond de 30 graden C, maar is afhankelijk van de voorschriften van de stadsverwarmingsmaatschappij)
Daarnaast zie ik geen pompschakelaar waarmee u de pomp kan laten draaien wanneer dat nodig is: een waardevolle investering die u zeker tot 80-100 euro aan elektriciteit per jaar bespaart.
 

Rookie1967

  • #3
Hoeveel kost de hele aanpassing ?
Dus een verdeler met terugslagklep , pompschakelaar .

Ik woon zelf in Utrecht .

En wil dus een duurzaam energiezuinige installatie .

Ik heb marmeren vloer en gebruik het als bijverwarming naast stadsverwarming van Eneco .

Alvast bedankt .

Mvg
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Wij geven via het forum geen prijsinformatie.

Let wel dat bij het vervangen van de verdeler (hetgeen u zeker een voordeel zal bieden door verminderd energieverbruik) de situatie IN de vloer niet zal veranderen.
"Bijverwarming" adviseer ik nooit, omdat de buizen dan verder uit elkaar liggen en het verwarmen van de vloer sowieso meer energie kost.
Ik pleit al jaren voor het feit om geen bijverwarming te laten aanleggen, omdat het per saldo duurder is in energieverbruik, dan het leggen van wat meer buis in de vloer en te regelen met de watertemperatuur.
Maar in Nederland gaat het helaas al snel om een "prijsje" in plaats van kwaliteit.....dus worden vaak verkeerde keuzes gemaakt (zie maar een verdeler die niet voldoet aan de eisen en per saldo dus duurder is in energieverbruik)
 

Rookie1967

  • #5
Misschien kunt u dan via persoonlijk bericht offerte sturen . En aan de buizen kan ik helaas niets meer doen .
Mvg
 

Vakuil

  • #6
Volgens mij is het eerste plaatje wel goed
Retour temp word gemeten door middel van voeler en begrens daar mee de aanvoer temp
Als het andersom werkt het nooit goed


En meting stadsverwarming wordt op delta t /aantal liters gedaan temperatuur verschil
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #7
Vakuil schreef:
Volgens mij is het eerste plaatje wel goed. Retour temp word gemeten door middel van voeler en begrens daar mee de aanvoer temp ......
Verdiep je eens in de eisen van de stadsverwarming. Hier mankeert een essentieel onderdeel: de terugslagklep
 

Vakuil

  • #8
Ik denk dat er nog meer tussen zit als dit


16 mm vloerverwarming aangesloten jij denk dat dit rechtstreeks op stadsverwarming zit
Zal in meter kast binnen komen met afsluiters keerkleppen
 

Rookie1967

  • #9
De vloerverwarming is aangesloten op een verdeel punt waar de begane grond van wordt getakt en die wordt dan weer verder naar bovenste verdeel punt .
De metalen buizen die door de vloerverwarmingsbuizen gaan gaan naar de 1e verdiepings verdeelpunt .
 

Vakuil

  • #10
Rookte had het over eerste foto

Maar in u situatie zal de metalen pijp die naar de eerste verdeler gaat ook ergens van af komen hoofd aansluiting stad verwarming
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu