Vraagje ivm muren.

Wez

  • #1
We hebben 'n dikke 2 jaar geleden 'n huisje gekocht met best wat werk aan. Hier wou ik nu ondertussen beginnen met de afwerking van boven. Het pleisterwerk dan. Merk dat er barsten zijn in de plafonds tussen de welfsels in. Op zich zijn deze er altijd geweest, maar had er ééntje gerepareerd en is opnieuw gebarsten. Ook is er 'n barst in de muur, deze is er bij mijn weten ook altijd geweest. Maar m'n vraag gaat dan vooral over het volgende. Bij de werken hebben ze hier horizontaal de leidingen gelegd (over de gehele lengte van de muur. Ze hebben hierbij redelijk wat van de steen moeten wegkappen om de kabels van de elktriciteit in te krijgen, achteraf hebben ze deze gewoon opgevuld met kalk.

Op zich maak ik me nu (misschien onnodig) zorgen over de stabiliteit hiervan. Het nieuwe pleisterwerk (wat toen is gedaan voor de sleuven dicht te maken) vertonen helemaal geen beschadigingen, kan ik hiermee met 'n gerust hart beginnen aan de verdere afwerking of zouden hier toch problemen omtrent zijn.

Op zich zijn die werken +- 2.5 jaar geleden uitgevoerd (mocht dit iets uitmaken)

alvast bedankt.
 

Millew

  • #2
Hoe dik is de muur, waar de sleuf in is gemaakt en hoe diep is de sleuf geweest?
Overigens, als na 2,5 jaar geen scheuren zijn op de plaats van de sleuf zal er zeer waarschijnlijk ook in de toekomst geen probleem ontstaan.

Als bestaande scheuren na reparatie opnieuw scheuren, dan betekent dat, dat je te maken hebt met niet stabiele scheuren.
Om die scheuren blijvend te kunnen repareren, zal je eerst de stabiliteit van de muur of plafond moeten vergroten. Hoe dat moet, hangt nogal af van de aard van de constructie en de mogelijkheden daarvoor.
 

Wez

  • #3
De muur is 'n baksteen breed (weet niet juist hoe breed) maar heb juist de sleuf van de draagmuur uitgekapt en het is toch gevaarlijk diep, op plaatsen liggen de stenen gewoon los, heb nu juist alle kalk weggekapt en ga het dadelijk volledig opvullen met mortel om zo toch wat meer zekerheid te hebben naar de toekomst. Op sommige plaatsen kijk je ook gewoon de spouw in....

maar als ik met mortel opvul, moet ik dan 'n bepaalde tijd wachten vooraleer ik het afwerk met kalk (ivm het eventueel werken van de mortel) ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Maak de sleuf even goed vochtig met een plantenspuit. De mortel net zo droog aanmaken als voegmortel.

succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu