Vraag mbt vastzetten dubbele tuindeur (foto)

Styllisimo

  • #1
Hallo,

Ik wil graag een dubbele poortdeur maken, 1 die nagenoeg altijd dicht zit en 1 voor dagelijks gebruik. Ze moeten beide open kunnen als ik bijv met de motor oid de tuin in wil. Er kan geen kozijn tussen de penanten ivm de hoogte.. En het kleine deurtje met 1 grondpen vastzetten lijkt me ook niet de oplossing, ik ben bang dat de deuren dan gaan klapperen als de wind er op staat of met dicht(gooien). Ik heb wel een fundering tussen de 2 penanten zitten. Ik zoek een degelijke rammelvrije oplossing.. Iemand een idee?


 

Styllisimo

  • #2


Vergeten te vermelden, ik wil van die grote een staldeur maken. Dus bovenste gedeelte kan open terwijl onderkant dichtzit..
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het rammelen wordt veroorzaakt door speling / ruimte in de sluitingen. Maak alles dus zo passend mogelijk. En een staldeur heeft weer een extra sluiting, met kans op rammelen. Waarom moet de brede deur uit 2 delen bestaan?
 

Styllisimo

  • #4
Dan kan ik vanuit de tuin naar buiten kijken (mooi uitzicht) En eventueel wat doorwaaien als het warm is, en de hond kan dan niet weglopen.. Of je moet een wegneembare paal in het midden zetten wat kan dien als kozijn?
 

Styllisimo

  • #5
Heeft niemand anders nog een oplossing?? :roll:
 

Geus

  • #6
De grote deur goed vastzetten met een sluitmechanisme aan de grond en laten functioneren als deurpost voor de kleine?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
De zijkant van het kleine deel uitvoeren als een soort kozijn waar de andere invalt. Dus van voldoende dik hout. Dat zet je met een flinke grendel vast in de grond, bv. in een metalen beugel die je op de fundering vast zet. Dan kan het geen kant op, en als het goed past rammelt het ook niet.

Desnoods de korte deur tegen een stootblok en met een trek-schuifgrendel vastzetten.
Styllisimo schreef:
En eventueel wat doorwaaien als het warm is,
Ga je alles overkappen ofzo?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu