Voorzetramen

Thomas1

  • #1
Hallo:)

Ik heb in mijn woning voorzetramen, maar daar komt steeds vocht tussen. Wat kan ik daar het beste tegen doen?

Een kennis van me had het over korrels die ik ertussen kan strooien, maar misschien kan ik de voorzetramen (met scharnieren) beter helemaal dichtkitten, zodat er helemaal geen lucht/vocht in/uit kan komen? Nu het steeds kouder wordt, kan ik me er soms aan irriteren.

Alvast hartstikke bedankt voor de reactie(s)!!

Groeten uit Den Bosch,

Thomas.
 

EdP

  • #2
Dichtkitten is wel een paardenmiddel, dan kan het raam ook niet weer open zonder veel moeite. Een tochtstrip lijkt me iets praktischer als het later nog open moet kunnen. Als er geen kieren zijn en er ontstaat nog steeds vocht tussen, dan is er iets meer aan de hand.

Hygroscopische korrels zijn symptoombestrijding en geen oplossing, zoiets als een paracetamolletje tegen een rotte kies.
 

Thomas1

  • #3
Er zit al een rubberen tochtstrip in het voorzet-kozijn. Dat helpt dus blijkbaar niet of nauwelijks.
Als je nu moest kiezen tussen korrels of goed dichtkitten, wat zou je dan kiezen?
In ieder geval enorm bedankt voor je reactie!

Groet!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Voorzetramen hebben altijd het euvel van vocht ertussen.

Dat is niet te vermijden, omdat de luchtdrukverschillen tussen mooi en lelijk weer veroorzaken dat de lucht van de omgeving erin stroomt. Maakt niet uit hoe goed je het afsluit, je krijgt het nooit echt dicht.

En dan nog, als je het 100% dicht zou maken, blijft er lucht tussen met een bepaald vochtigheidsgehalte. Wordt het buiten kouder, dan slaat dat vocht neer op de buitenste ruit. Je zou dat afdichten dan dus moeten doen op een winterse dag (met vorst) waarbij de relatieve vochtigheid binnen heel laag is.

Maar ik betwijfel of je het daarmee weg krijgt. De enige echte remedie is echt dubbel glas, daar bestaat de (luchtdicht afgesloten) tussenlaag uit een droog gas.

De (silica gel) korrels zullen slechts een tijdelijke oplossing vormen. Tot ze verzadigd zijn.
 

Thomas1

  • #5
Waar zou ik die korrels kunnen krijgen?
 

EdP

  • #6
Elke navulverpakking voor vochtvreters werkt als een magneet voor vocht. Alleen zul je waarschijnlijk iets moeten doen voor het weglekken van water als ze verzadigd raken.
 

Thomas1

  • #7
Dank, ik zal inderdaad iets van een bakje (langwerpig) met daarin de korrels tussen het raam en voorzetraam moeten zetten.
Effe creatief bezig zijn met korrels :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
1
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu