Voorstrijk nodig?

T-d

  • #1
Hallo allemaal, Mijn eerste post op dit forum als beginnend klusser :D

Heb in een kamer behang afgestoomd waarna er op de ene wand een paar millimeter dikke gipslaag (of iets wat daar op lijkt) tevoorschijn kwam. Deze raakte door de hitte van het stoom ook snel beschadigd.

Op de andere wand was de ondergrond kaal beton. Mijn vraag is hoe ik beide wanden het beste kan behandelen voor ik er glasvezelbehang op plak :?:
 

Hans1

  • #2
Beste T-d,

Normaal gesproken zal de ondergrond, na het verwijderen van het behang, reeds "vol" zitten met behanglijm. Het is dus niet nodig een voorstrijk te gebruiken.

Er is overigens een eenvoudige manier om de ondergrond te testen op zuiging: sprenkel wat druppels water op de ondergrond. Trekken deze meteen in de ondergrond, dan is het zeker raadzaam op een voorstrijk tegen zuiging te gebruiken. Na een behandeling is het aan te raden de test een keer te herhalen, het kan zijn, dat een tweede behandeling noozakelijk is.

Worden de druppels slechts heel langzaam, of niet opgenomen, dan heeft een voostrijk geen toegevoegde waarde.
Het is overigens verstandig reparaties wel voor te strijken.

Hans.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik smeer bij elke behangbeurt de gehele muur in met verdunde behangplaksel, dus aangemaakt als voorstrijk.

Het is een kleine moeite, met een grote verfroller is het zó gepiept, en daarmee maak ik zeker dat er nergens toch nog sterk zuigende plekjes zitten.

Nu moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen, dat ik de ondergrond altijd heel zuiver vlak "plamuur" en er dus veel zuigende plekjes zitten. Omdat het niet te doen is alleen die plekjes te behandelen, doe ik makkelijker gewoon de hele muur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu