Voorstellen /nat electravraagje/ afvoervraag.

Ground 16v

  • #1
Beste klussers.
Na een tijdje actief gelezen te hebben hier was het tijd voor een aanmelding. En natuurlijk had ik al een vraag.

Ik ga binnen kort mijn badkamer verbouwen. Van de zolder komt een nieuwe afvoer naar de badkamer voor de wasmachine en 2x 15mmm voor warm en koud water vanaf de ketel. In de badkamer komen dus nieuwe leidingen en afvoeren te zitten.
De 40mm wasmachine wil ik via en plafond de badkamer in laten komen en dan de muur in frezen.
Om vervolgends naast de afvoer van de nog te plaatsen hangendtoilet uit te komen. (boven zit deze dan in eht verlaagde plafond en beneden achter de koof van het toilet)
Deze gaan dan beide recht naar beneden mijn toiletruimte in.

Mijn huidige douche wordt vervangen door een stoomcabine. De afvoer hiervoor wordt waarschijnlijk doorboord met het maken van eerder genoemde doorvoeren. Dus deze maak ik gelijk 50mm. Een instortputje met onderuitlaat ook naar mijn toiletruimte.

In de toiletruimte loopt nu een 40 mm leiding van boven naar beneden waar nu de wasmachineafvoer op uitkomt maar straks de afvoer van mijn wastafel.

Dus komen dadelijk in het verlaagde plafond van mijn toilet beneden 1x 110, 1x 50 en 2x 40. Deze sluit ik aan op een 110 die naast mijn toielt in de kruipruimte verdwijnt. Daar moeten de 110 van de beneden toilet en de nieuwe "standpijp" op de 125 saande buis aangesloten worden die ergens in de grond via een 160 naar het riool gaat.

(zo zit het nu in mijn hoofd. :D volgt u het nog)

Dit is het plan. Maar door de doorvoeren te maken heb ik grote kans de oude afvoeren te doorkruisen. Deze komen te vervallen. Hoe kan ik deze het beste afsluiten? om eventueele stank overlast te voorkomen

Ik heb een vermoeden waar nu de standpijp loopt maar deze zit verwerkt in een muur die in de rest van het huis netjes is gestuct. Dus open hakken ga ik niet doen.

Naast mijn toilet beneden zit mijn meterkast. Van hieruit wil ik 1x electra en 1x loze pijp naar de zolder voeren. Via de muur waar nu mijn wateraansluitingen van de douche boven zitten. Voor de stoomcabine wil ik 3x pvc (1x electra stoomcabine, 1x voor audio aansluiting cabine en 1x voor de telefoonaansluiting van de cabine) naar de cabine voeren deze komen uit in een inbouwdoos boven het verlaagde plafond.

Ik kan namelijk niet een inbouwdoos plaatsen achter de douche omdat ik de cabine in geval van nood (of beu zijn) wil kunnen verwijderen en een bruikbare douche wil overhouden. snappie? Mag ik ook net onder het plafond deze drie uitgangen maken met behulp van een inbouwdoos en dan bij verwijdering gewoon de drading in de doos stoppen en een blindedeksel plaatsen? Dus gewoon een wcd, een telefoondeksel en een audiodeksel?


uhmmm. een beetje veel tekst maar ik hoop dat iemand het kan volgen :oops: :D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik volg het niet meer!

Kunt u een tekening maken en foto van situaties zodat we wat meer kijk krijgen van het geheel.
 

Lichtpunt

  • #3
U wilt een stopcontact, radio luisteren en ook nog telefoneren onder de douche? Wilde u ook nog stomen?

Lijkt mij beter uw wensen te splitsen en in de sub-rubrieken uw vragen opnieuw te stellen.
Is dan ook makkelijker te beantwoorden.
Vriendelijke groet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zoals hier boven ook staat, splits uw vragen op en stel die in de goede rubrieken, nu loopt alles door elkaar.

Hier gaat een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu