Voordeur, glas vervangen?

Heiloklus

  • #1
We hebben zo'n ouderwetse deur(maar helaas niet echt klassiek:)) met van dat gele glas bovenin.

Beneden dus enkel hout, en de bovenste helft 3*3 gele raampjes.

Erg lelijk(vinden wij) Nu willen we dit vervangen, maar is het mogelijk om op een of andere manier daar isolatieglas in te zetten?
 

Fiesiekus

  • #2
Ja.
 

Azijnpisser

  • #3
Prima te doen, heb het net zelf ook gedaan.

Wil je de raampjes wel behouden? Of er een groot raam inzetten?

In het laatste geval de latjes wegzagen en een mooie sponning infrezen. Hierin kan je dan een op maat besteld stuk isolatieglas zetten. Dit kan je in verschillende diktes laten maken, dus kijk even wat het handigste is. Je hebt namelijk opdek-glaslatten en gewone glaslatten.

Hou als speling voor kit een ruimte van 2mm aan. (binnen en buiten) dus de sponning moet 4mm dikker zijn dan het glas.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Indien het op dit moment allen rechthoekige ruitjes zijn zullen deze allen rondom met glaslatten van ca 15*10mm vastgezet zijn.
Het kan zijn dat de bovenzijde de ruitjes getoogd of gebogen zijn, dan is vaak in de bovendorpel van de deur een groef gefraisd waar het glas inzit en dan moet aan de zijde waar de glaslatten ook zitten de zogezegde nep glaslatten weg gefraisd of gekapt worden met een beitel.
De breedte van de sponning bij deuren is zeker bij een wat oudere deur 10 mm, zodat je bij het plaatsen van dubbelglas een stukje van het alu profiel zult zien.
Aan de zijde waar nu de glaslatten zitten zul je dan met opdekglaslatten moeten werken (latten die OP de deur liggen) Deze wellicht nog uitgevoerd met een sponning daarin gefraisd omdat het glas dikker kan zijn dan de diepte van de sponning inclusief de mousse.
Je kunt ook alle roeden wegzagen en dan een ruit monteren.
Prijs technisch is dit de gunstigste oplossing omdat iso glas altijd minimaal 0,5 m2 wordt berekend; 9 ruitjes is dus 4,5m2 en bij gebruik van 1 ruit zal dit misschien 0,75 m2 zijn
Wat ook een oplossing kan zijn; het enkel glas wat er nu zit vervangen door glas van ca8mm dik een aanmerkelijke verbetering van de glas isolatie en veel minder werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu