Voor krachtstroom ook nieuwe meter nodig?

Verhagenj

  • #1
Er is me zojuist verteld dat ik voor het aanvragen van krachtstroom ook een nieuwe meter moet laten plaatsen. Kosten ca. 700 euro. (Eneco)
Is dat zo????
Ik heb in ieder geval een nieuwe stoppenkast nodig, maar als de meter dan ook al zo'n 700 euro kost, dan ben ik dus al zeker 1100 euro kwijt en dan heb ik verder nog niets.
Dat kan toch niet zo zijn??
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Als je installatie van één naar drie fase moet worden aangepast moet idd de meter ook worden vervangen. Het tarief wat je noemt is erg hoog en komt ongeveer overeen met een compleet nieuwe aansluiting. Alleen het uitwisselen van de meter en hoofdzekeringen aanpassen, zonder uitgebreide graafwerkzaamheden, zou rond de 160 Euro moeten liggen. Zie de website van Liander (offline) (netbeheerder) voor meer info.
 

ET67

  • #3
Jaren geleden, in het gulden tijdperk, heb ik voor mijn vorige woning ook eens bij Eneco gevraagd wat het koste om van 1 fase naar 3 te gaan. De benodigde kabels kwamen al binnen (nieuwbouw), maar er zat maar 1 gemeentezekering in. Er moesten er dus 2 gemeente zekeringen bijkomen. Weet niet meer of er al een 3 fasen meter inzat of dat dit maar een 1 fase meter was. De overgang koste toen al 500 gulden. Kan me voorstellen dat het nu 500 euro is.
 

Verhagenj

  • #4
Oké... dat is duidelijk.
Maar nu de nieuwe stoppenkast.
Ik wil die aan laten leggen.
Geen idee wat hier een beetje redelijk bedrag voor is.
Het gaat om een stoppenkast met 8 groepen, waarvan er één voor een krachtstroomkabel moet zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Wij doen hier niet aan offertes, bel eens een paar installateurs, die vertellen je zo wat dat gaat kosten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu