Voegen verven met gewone verf?

Deroy

  • #1
Ook ik zit met oude, lelijke voegen tussen de plavuizen.

Even een greep uit diverse threads:
- de alom bekende voegenfris is bepaald niet ideaal (ook uit eigen ervaring), en al helemaal niet op een vloer.
- verf van tegels verwijderen gaat nog wel (al dan niet vrijwilig), maar verf van voegen verwijderen is lastiger, want die zijn poreus

Waarom dan niet tegelverf, of een zelfs een gewone (zijde)glanslak, gebruiken om voegen te verven? Verf erop, die trekt een stukje in, even wachten, en dan met de poetslap met wat terpentine erover: ingetrokken verf blijft in de poreuze voeg achter, maar gaat dan nog makkelijk van de tegel af. Een beetje slijtage lijkt me ook geen drama, aangezien de voeg 'diep' geverfd is.

Idioot idee of niet?
 

System7

  • #2
Ik heb ook hele slechte ervaringen met die 2 tubes van dat bekende merk met de A. Heb me nu voorgenomen om de voegen aan te pakken met schrobvaste latex. Als ik binnenkort weer een emmer latex heb leeggemaakt pak ik een klein kwastje en dan gebruik ik de restjes latex voor de voegen. Even laten drogen en dan het teveel afvegen. Ik gok het erop dat dat een stuk beter en sneller gaat dan met die tubes-met-sponsje. :x Misschien moet ik 't wel 2x doen maar dat zij dan maar zo.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Dat zal allemaal niets uithalen, met verf of latex.

Beter is het om de voegen uit te krabben, en opnieuw te voegen.
 

Tiho

  • #4
Zeker voor de TS, als je voeg zo poreus zou zijn dat de verf erin trekt is de functie van je voeg ook al vervallen. Deze moet toch je vloer afdichten.
 

System7

  • #5
Ik had niet goed gelezen, excuus :oops: Bij mij gaat het om voegen in muurtegels. Die zijn 44 jaar geleden in het cement gezet en gevoegd. De grijze voegen zijn inmiddels echt niet meer mooi maar uitkrabben lijkt me een pokkewerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu