Voegen laten los buitenmuur

Danoontje

  • #1
Na deze winter zie ik dat van onze woning op sommige plekken het cement uit de voegen aan het loslaten is. Onze woning is wit geverfd. Met name boven de kozijnen zie ik dat het voegwerk tot ongeveer 1cm diepte aan het loslaten is. Dat ziet natuurlijk niet uit.

Het handigste lijkt mij om de voegen uit te kappen en dan opnieuw te voegen (daar waar nodig). Natuurlijk ontkom ik er dan niet aan om de hele gevel weer wit te verven.

Hoe pak ik dit het beste aan: hoe diep kap ik de voegen uit? En kan ik gewoon voegspecie gebruiken om nieuwe voegen aan te brengen? Of moet ik iets anders gebruiken?

Opvallend aan ons voegwerk is trouwens dat het opliggend voegwerk lijkt. Het ligt dus niet dieper dan de baksteen, maar steekt zelfs een beetje uit...
 

Bouwknots

  • #2
De voeg uithakken, je ziet vanzelf hoe diep je moet gaan, over het algemeen 1 cm diep. De voeg die jij beschrijft is zeer waarschijnlijk een geknipte voeg het zou ook een gesneden voeg kunnen zijn. Deze voegen zijn voor een leek moeilijk te maken en kun je beter aan een vakman over laten of het voegwerk met een platvolle voeg herstellen.

Werkwijze voor een platvolle voeg:
Na het uithakken opnieuw de voeg aanbrengen mbv een voegspijker (het werk eerst bevochtigen), de voegmortel met zeer weinig water aanmaken als ie te nat is ga je de gevel besmetten wat op zich een lelijk gezicht is. Na de voeg aangebracht te hebben deze met een droge zachte borstel (handveger) afvegen

 
  • Like
Waarderingen: Klusidee ralf
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu