Vochtbestendig maken plafond kelder

Pietjepuk11

  • #1
Vochtbestendig maken plafond kelder


Hoe kan ik dat het beste doen.

Plafond van de kelder is van houten balken met daartussen planken met naden/kieren. De kelder is zo vochtig dat er schimmel aan alle kanten gevormd wordt door lekkage etc.

Ik wil voorkomen dat het vocht tussen de kieren omhoog trekt tegen de onderkant van het zeil van het gangkastje.

Plamuren en dan schilderen of ander spul PUr bv tussen de kieren (zijn nl. vrij breed)
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je niet beter de lekkage aanpakken en isolatieplaten (PIR/PUR) tegen het plafonnetje, tussen de balken plaatsen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ventilatie van de kelder is beter dan isoleren, een klein lek langs de isolatie en het hout rot op die plek binnen een paar jaar weg.
 

Pietjepuk11

  • #4
De kelder is al tientallen jaren vochtig lek etc volgens mij maar de balken en planken zijn nog steed niet rot. De kelder is eerst niet te raperen daarom wil ik beginnen met vochtvrij maken van het plafond. Tot nu toe is er dus geen houtrot dus slechter zal het niet worden met isolatie erbij denk ik. Maar ben geen voorstander van polyplaten etc. Kan ik de naden van de planken niet gewoon purren of plamuren en daarna overschilderen evenals dat ik de balken kan overschilderen zodat er geen vocht door de kieren omhoog kan gaan trekken tegen de bodem van het gangkastje (zeil) aan? Het gaat me dus voornamelijk om hoe ik de naden het beste kan dichtmaken.
 

Fiesiekus

  • #5
Kitten. Plamuren gaat zeker niet; dat laat los.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Vochtig blijvend hout rot niet, gaat u het opsluiten d.m.v. isolatie en folie of met luchtlekken door niet goed aansluiten van de folie gaat het hout wel rotten.
 

EGeen

  • #7
En verven van vochtig hout lukt ook niet. Eerst vochtprobleem oplossen, daarna kunt u eventuele andere oplossingen verzinnen voor de rest.
 

Pietjepuk11

  • #8
Het hout is niet constant nat.... Bij hevige regenval staat de kelder vochtig te zijn en soms wat water op de vloer en dan trekt dat vocht omhoog. Nu bv. is het hout kurkdroog. Is dat niet een geschikt momnet om te plauren kitten etc. Zit geen vocht tussen de kieren.
 

Fiesiekus

  • #9
Ik zou het zeil dat erop ligt weghalen en de onderzijde isoleren (zoals ik hierboven beschreef). Vang je 2 vliegen in 1 klap; je hebt isolatie en je bent van je vochtprobleem naar boven toe, af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu