Vocht (& schimmel?) in dakbeschot

Karlien

  • #1
Wij hebben deze zomer een huis uit 1920 gekocht en daarbij een keuring laten uitvoeren, het huis bleek prima in orde! Ook het dakbeschot is hierbij bekeken en dit zag er mooi droog uit.
Nu blijkt tot onze schrik dat er vocht in het dakbeschot zit en zelfs een soort witte schimmelpluis. Kan het zijn dat er enkel een dakpan verkeerd zit of kapot is of is hier meer aan de hand? Graag jullie advies over hoe hiermee om te gaan!

Alvast bedankt,
vr. groeten Karlien

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik dacht dat dit fenomeen verdwijnt als je er gaat wonen. Je zal dan gaan stoken en de temperatuur op zolder gaat iets omhoog. Daardoor zal dit verdwijnen.
Hoe lang heeft het onbewoond gestaan.
 

Karlien

  • #3
Hoi Wgb,

Bedankt voor je reactie. In het huis werd gestookt, maar sinds wij aan het verbouwen zijn en de radiatoren hebben verwijderd niet meer (dat is nu 6 maanden). Dus wat je zegt zou kunnen kloppen :) Zou dit geen permanente schade kunnen veroorzaken?
Gr. Karlien
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik dacht van niet.
 

Inhico

  • #5
Hopelijk niet al te zeer off-topic, maar het leek me beter dan een nieuw topic te openen: stel dat je hier gaat isoleren aan de binnenkant en het dus niet meer "droogstookt", wordt het dan wel een probleem? (Even ervanuitgaande dat het geen grote lekkage is)

groet,
Peter
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het tijdstip wanneer dit gemeld wordt heeft er ook iets mee te maken. In Mei / Juni is er grote kans dat deze schimmel er niet is. Een pannenkap zal door het seizoen heen altijd een periode droog zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu