Vocht in garage, aangedragen oplossing, de juiste?

Emel

  • #1
Beste mensen,

n.a.v. post van tijdje geleden
Garage beneden maaiveld, vocht in garage, maatregelen?

heb ik een aannemer gevonden die hier een oplossing voor heeft. Het is een Belg en ik weet dat ze daar iets andere methodes en technieken handteken, ik wil dus weten of dit juist is zo.

mbt het vochtprobleem in onze garage, die weliswaar iets beneden maaiveld is gebouwd, maar wat niet valt aan te merken als bouwfout, de volgende oplossing:

Eerst zullen de vloertegels verwijderd worden nadien zal de buitenmuur van een laag cementeer werk voorzien worden. Daarna zal de roofing tegen de buitenmuur gebrand worden en de zinkloketten ingeslepen en verlijmd worden juist boven de eerste laag. De tegels worden terug geplaatst. Tevens zal indien nodig aan de binnenzijde één injectie uitgevoerd worden om het opkomend vocht te vrijwaren

er wordt helemaal niet gesproken over SEBA poeder waar ik vaker goede dingen over hoor. Hij wil een zwarte teerlaag van X cm over de gehele garagemuur aanbrengen.....

graag jullie mening...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens mij moet je die bitumen tegen de kopse kant van de betonnen vloer branden. Die kopsekant zal een glad oppervlak moeten hebben om de bituum waterdicht te kunnen laten hechten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Werk dat uitgevoerd wordt/is door derden, wordt op dit forum eigenlijk niet besproken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Vraag om garantie :idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu