Vlotter toilet kapot, hoe te handelen?

Deklusser21

  • #1
Sinds kort loopt mijn toilet soms 'door'. Er blijft dan een klein beetje lopen in de bak, waardoor de overstort beveiliging gelukkig goed werkt, en het water dan via de toiletpot weer naar buiten komt.

Nu heb ik alles even los gehaald, beetje afgespoeld, en weer gemonteerd. HElaas lijkt dit niet de oplossing te zijn (1,5 jaar geleden wel)

Soms als ik nu doortrek, vult hij snel, maar hoor je op het einde echt kaboom kaboom van de waterleiding. Alsof hij echt heel abrupt sluit, weer opent, sluit etc. En ik zie dan ook een heel klein beetje water doorlopen. (echter druppels)

Als ik zelf het pinnetje van de vlotter als het ware echt helemaal omhoog trek stopt het water wel. Lijkt net alsof er dus niet genoeg kracht komt op de pen die de waterkraan afsluit. (dat denk ik tenminste met mijn lekenkennis:))

Nu de vraag:

1. Hoe kan ik dit oplossen? Ik heb de vlotter dus al los gehaald en afgespoeld. Ik heb echter de grote plastic ronde knop los gehaald. Dus geen enkel metaal deel. Hebben jullie nog suggesties?

2. Stel dat ik een nieuwe vlotter moet hebben: Ik heb geen Wisa of wat dan ook. Ik heb een Artic van de Praxis. Past daar een ander merk vlotter in? (stel dat Praxis dat merk niet meer heeft) Of heb ik echt een groot probleem?

3. Stel dat Praxis wel dit merk nog heeft, en iets anders zou ook passen. Raden jullie dan aan het emrk te nemen van de spoelbak, of een universeel iets (als dat dus bestaat) van een 'bekend' merk.

 

Xr8

  • #2
Er zijn diverse universele vlotters te verkrijgen. Probleem van dit soort merken is dat onderdelen vaak een probleem is. Misschien kom je met een universele een eind de goede richting op. Kijk oa eens naar een Unifiller, hier zitten diverse onderdelen bijgeleverd.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zit er een rubber achter de grote ronde ring ?
Zo ja die vervangen, zijn universeel bij de bouwmarkt te koop.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zo te zien een inbouwreservoir. Dit is nou precies de reden waarom ik er bij kennissen altijd op hamer om een goede kwaliteit inbouwreservoir te nemen, van een bekend merk en met de garantie dat er over >10 jaar nog onderdelen van zijn te krijgen.

Ooit moeten gaan hakken omdat er geen schroefje meer te krijgen is, is verkeerde zuinigheid :-|

Maar dit terzijde.
 

Deklusser21

  • #5
Daar heb ik nu niks aan ;-)

Hoe dan ook, ik begrijp dat de vlotter dus universeel is, dus dan zit ik alsnog goed.

@Jan: In die grote plastic draaiknop/moer zit een rubber ja.
Echter, deze lijkt nog goed, en is schoongemaakt. Natuurlijk kan ik deze ring vervangen. MAAR als ik het puntje van de vlotter (wat dus omhoog komt bij meet ware en het geheel afsluit) zelf omhoog trek, blijft de kraan wel dicht. Het lijkt dus alsof de vlotter niet genoeg kracht heeft om de kraan helemaal dicht te krijgen...

Is enkel een nieuwe ring dan nog steeds nuttig?

En als ik een nieuwe vlotter koop, koop ik dan zeg maar vanaf die grote plastic draaimoer naar links iets nieuws? (dus enkel nieuwe ringen, en het gehele plastic deel) of moet ik ook de metalen delen rechts van die grote moer vervangen?

Bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Probeer nou eerst dat rubber te vervangen, het is heel vaak niet te zien dat die kapot is.
Voor het geld hoeft u het niet te laten, het kost maar een paar euro.
 

Deklusser21

  • #7
Eerst zo'n rubbertje gehaald


Helaas bleek die toch anders dan de mijne. Ik heb een veel rondere kop als het ware.

Toen de mijne in een badje van azijn gelegd, en zo ook de vlotter. In het begin was het probleem niet opgelost, maar na het vaster draaien van de vlotter gaat het nu 3 dagen goed.....
 

Xr8

  • #8
Vlotters zijn niet universeel. Er zijn echter vlotters te krijgen welke voor meerdere merken passend gemaakt kunnen worden.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er net zo over denk dan Cyruse. Meer dan eens dikke ellende gehad met dit soort merken. Zakelijk gezien doe ik geen moeite om onderdelen te verkrijgen. Bij de bouwmarkten weet men vaak niet hoe eea werkt. Kost veel tijd en dus geld met meestal een hoop gezeur over de rekening.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Xr8 schreef:
Er zijn diverse universele vlotters te verkrijgen.
Wat is het nou, wel of niet universeel ?


Opbeurende teksten van een paar mensen. :?
Toevallig heeft mijn buurman dezelfde soort vlotter die doorloopt, ik ben bezig met zoeken en laat het weten wanneer ik iets gevonden heb.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Hij lijkt veel op deze vlotter

wezen zoeken via artic reservoir word verwezen naar oli/oliveirsa


en hier een voor een corner

artic corner
Succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Die had ik ook gevonden maar ik vraag me af of hij past, ziet er toch heel anders uit.
Lekkere levertijd trouwens, duurt 5 weken.

De universele vlotters van de bouwmarkt passen er niet in en je kunt ze ook niet vastgezet krijgen in het reservoir.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
@Ts kan beter de vlotter er uit halen en even op foto zetten.
 

Heiloklus

  • #13
Inmiddels werkt het bij mij(nu al weer een paar dagen) Dus ik laat hem er liever inzitten :-)

Wel 'eng' om te horen dat universeel toch niet past?
Als ik weer zo'n 20% bonnetje heb, maar even zo'n vlotter als backup bestellen. Kan nooit kwaad, en als het merk eruit gaat.....

Maar ik moet nog een toilet renoveren. Dat wordt zeker een wisa/geberit etc.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Aan de linkerkant van de vlotter zit de instelling voor de waterhoogte in het reservoir, mogelijk dat die iets bijgesteld moet worden.

Dat ding van de buren heb ik weer aan het werken gekregen, binnenin achter de membraan zit een heel dun pennetje dat verloopt naar iets dikker, het dunne stukje heb ik afgeknipt zo'n 3 mm boven het dikkere stukje, de vlotter doet het nu weer goed.

Als de vlotter gedemonteerd wordt dan goed opletten op de volgorde van de onderdelen, het kan er maar op 1 manier in met nokjes etc. het spul is gauw beschadigd.
 

Xr8

  • #15
Geberit Unifiller past ook in een wisabak bijvoorbeeld, in inbouwframes is het vaak wat moeilijker. Vandaar universeel.

Succes.
 

Xr8

  • #16
Laten we maar zeggen, beperkt universeel.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #17
Die jij noemt past dus ook niet.
 

Xr8

  • #18
Beperkt dus. Ieder het zijne. Ben er door de jaren in ieder geval wel van genezen om dit soort merken aan te bevelen/toe te passen. Prima zolang het werkt, als je problemen krijgt is het vaak lastig op te lossen.

Kun je beter een paar centen meer voor een goed frame betalen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu