Vloerverwarming werkt niet goed na inbouw verdeler

Budweiser2910

  • #1
Goede avond.
Ik zou m.b.t het volgende onderwerp wel wat hulp kunnen gebruiken.
Mijn woning bezit een vloerverwarming van zo'n 30 jaar oud.
Deze vloerverwarming werkte niet optimaal. Mij werd geadviseerd om een verdeler in te bouwen op de groepen apart in te kunnen regelen.
Zo gezegd zo gedaan, verdeler ingebouwd maar nu krijg ik de vloer niet warm. Omdat de vloerverwarming de hoofdverwarming is wordt het dus ook niet warm in huis.

Ik invoer verdeler tot aan de buizen die de vloer ingaan is alles warm.
De retourleidingen blijven koud.
Op advies wat ik op dit forum heb gelezen heb ik de verdeler afgeblokt van het systeem en met een waterslang via de invoer van de verdeler de verwarmingsbuizen gevuld met water. Via de terugloop kwam heel wat lucht mee.
Hierna het systeem weer bijgenomen en toen 1 voor 1 de groepen geprobeerd te ontluchten. Door de pomp met warm water te laten lopen, de terugloop af te blokken en via een onluchting het water af te laten.
Het enige wat ik moest doen was de ketel met water op peil houden.
Dit lukte redelijk voor groep 1 en 2 , groep 3 krijg ik niet warm.
Ik heb zeker 2 uur lang water laten stromen door deze groep , het invoerwater is warm het retourwater is koud, wel komt er continu lucht mee. Kan dat zoveel lucht......?
Ik had al eens gedacht dat de pomp verkeerd om zou lopen maar dit zou m.i onlogisch zijn.
Ik heb een tekening met het systeem toegevoegd.
Wellicht heeft iemand van jullie dit al eens meegemaakt of wellicht een tip voor me. Ik weet dat ontluchten moeilijk is maar ik zie geen vooruitgang op groep 3 ,( is wel de grootste groep).

Alvast bedankt voor jullie reacties.
 

Beo

  • #2
Serieus probleem maar we beginnen bij het begin en lopen alles stap voor stap na.
Uit je verhaal maak ik op dat de problemen begonnen zijn NADAT je de verdeler vervangen hebt.
Simpel gezegd trek ik dan de conclusie dat daar het probleem moet liggen.

Je hebt voeding omdat de toevoerleiding warm wordt. De retour blijft koud.
Eerste serie vragen: wat voor zoneventielen heb je, hoe worden ze geregeld en zijn deze geopend?
 

Budweiser2910

  • #3
Hallo Beo.

Bedankt voor je reactie. Er zijn al een aantal dagen verstreken na het plaatsen van dit bericht en ik heb niet stilgezeten zoals men dit zegt.
Het probleem lag inderdaad bij de verdeler. Hier zaten zogenaamde topmeters op (flowmeters), Deze hadden een voor mij verborgen syteem om te openen. Door alle topmeters naar links te draaien dacht ik dat ze open stonden. Dit was dus niet zo. Dit zetten alleen de operning tussen topmeter en leiding open. De meter zelf moest nog eens met een aparte schroefdraad geopend worden.
Na een aantal uren te hebben ontlucht (vloer is nog steeds niet geheel luchtvrij) Begon het allemaal warm te worden, Ook de terugvoer.

Je hebt dus gelijk , eerst kijken wat je veranderd hebt hier ligt meestal het probleem. Alleen hebben we dit huis pas gekocht dus we wisten niet of het voorheen goed gefuctioneerd heeft. Dat was mijn probleem.

Toch bedankt

Theo
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu