Vloerverwarming vs radiatoren

Warrior

  • #1
Hallo,

Graag een vraagje aan de mensen met vloerverwarming. Ik ga bouwen en zou graag vloerverwarming plaatsen, maar ze hebben mij verteld dat het verbruik van vloerverwarming op gas bijna niet te betalen is, dat het zo duur is. ( duurder dan radiatoren, omdat deze minder tijd nodig hebben om het lekker warm te maken) (probleem, ik heb een open ruimte in mijn living, zodat ik het bovenverdiep kan zien, daarom ook vloerverwarming) Klopt dit ? Graag zou ik hier enkele meningen over hebben.

Alvast bedankt.

MVG,


Wim
 

Pepjo

  • #2
Een vloerverwarming verwarmt de ruimte gelijkmatig, met een relatief lage watertemperatuur. Dat moet ook wel, anders brandt je je voeten. :D

Je laat een vloerverwarming dus nooit afkoelen tijdens het stookseizoen, maar hij pruttelt lekker door, zowel 's nachts ( wel iets lager) als overdag.

Met radiatoren kun je sneller een ruimte warm stoken, maar dat doe je dan ook met veel warmer water.

Ik weet niet wat voordeliger is, maar als je een goed geïsoleerd huis hebt en gelijkmatige warmte wil, zou ik voor vloerverwarming gaan.
 

Warrior

  • #3
Ik denk dat ik sowieso met vloerverwarming moet werken, omdat ik een groot gat in mijn living heb zodat ik naar boven kan zien. Met vloerverwarming blijft de warme lucht veel langer beneden, met radiatoren zou deze te vlug weg zijn naar boven en dat is niet de bedoeling... :)

Maar ja, wie heeft er hier nu vloerverwarming? En vinden zij dat ze veel betalen tegenover mensen met radiatoren.


Alvast bedankt om te laten weten dat je vloerverwarming niet moet uitzetten. Heb ergens gehoord dat je best boven de 18 °c blijft, omdat je anders meer zou verbruiken om er terug boven te graken of zoiets :roll:

Hopelijk krijg ik hier nog wat reacties op :D

groetjes,

Wim
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Warrior,

Met vloerverwarming heeft u meer comfort tegen een lager energie gebruik .

Als de vloer eenmaal op temperatuur gekomen is en u die temperatuur vasthoud dan hoeft er maar weinig onderhoudswarmte bij gedaan te worden om de temperatuur te handhaven.

Daar dat de temperatuur constant is blijkt dat er vaak een graadje minder hoog wordt gestookt zodat daarmee ook al weer bespaard wordt.

Doordat de watertemperatuur erg laag is t.o.v. radiatoren is het water sneller op temperatuur dan met radiatoren, de ketel zal dus snel laag gaan branden als die van het modulerende type is en dat bespaard ook weer energie.

En zoals u zelf aangeeft de warmte komt van beneden en dat is constant zodat er minder koude inval is zoals bij radiatoren in een situatie van hoge plafonds.

Vr Gr en succes ermee
 

Chathanky

  • #5
Heel simpel:


Een goed uitgevoerde vloerverwarming is voordeliger in stoken. Voornaamste reden is dat de ruimtetemperatuur vaak 1 tot 2 graden lager kan zonder dit te vernemen. Bij volledige vloerverwaming in het hele huis speelt mee dat de ketel een stuk zuiniger is omdat de cv watertemperatuur een stuk lager kan. (je dient dan wel over een hr ketel te beschikken om er van te profiteren)
 

Warrior

  • #6
Alvast van harte bedankt voor de uitleg, ik weet nu al zeker dat ik hier heel wat uitleg ga kunne vinden in de toekomst.

dat huisje er maar vlug staat :roll:
Het zou voor rond maart zijn... ik kijk er naar uit.

MVG,

Wim
 

Markus

  • #7
Ik heb zelf een woning waar de hele woonkamer en keuken verwarmd wordt door enkel vloerverwarming. Het is ca. 45m2 en ik kan je zeggen dat het comfort ervan zeer hoog is.
De theoretische uitleg over het verbruik is hiervoor uitstekend beschreven, en ik kan het zeker beamen, ook uit praktische reden.
Mocht u vloerverwarming(laten) aanleggen, let er dan op dat de slangen per groep in slakkenhuis worden gelegd, en niet zig/zag. Door het slakkenhuis zal de opwarming van het oppervlak zeer gelijkmatig plaatsvinden.
Suc6 met de bouw.
 

Warrior

  • #8
Ow... mijn oppervlakte is beneden living, woonkamer en keuken allemaal open 61m².
En bureau kom ter ook nog bij .

Hier even een linkje (als dit mag)
afbeelding 1

afbeelding 2

Maar zoals je zegt, zo zal ik het geloven :D
Dus dat wil zeggen dat ik die andere man niet moet geloven dat zegt dat vloerverwarming veel duurder is in gebruik.

echt van harte bedankt.

groetjes,

Wim
 

Markus

  • #9
Mooi huis!!!
 

Warrior

  • #10
Dank je. Nog een vraagje. Je zei me zojuist om de leidingen in de vorm van een slakkenhuis te leggen. Maar zijn dat dan grote rondes of kleine?

En als je dat doet, dan maak je toch rondes... Dan ga je toch grote ruimtes hebben tussen u verschillende "slakkenhuizen"? Of versta ik het niet goed? :roll:
 

Markus

  • #11
Ik plaats een linkje (artikel niet meer vindbaar), ik hoop dat het mag want hier wordt het goed uitgelegd...
 

Warrior

  • #12
Dank je, ga ik straks zeker eens lezen,

echt van harte bedankt. :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu