Vloerverwarming uitschakelen

Jess86

  • #1
Vermoedelijk zit er een lek in de vloerverwarming en daarom wil ik hem tijdelijk uitschakelen om te kijken of CV op druk blijft. Hoe doe ik dit? Het is een Zan Euroflex pomp en er zitten 2 circuits aan gekoppeld. Mijn beeld: stekker van pomp eruit, allebei circuits afsluiten door "schroef" op ingangsleiding kwartslag te draaien. Of retourleiding (linksbovenaan op foto) dichtdraaien? Dank alvast!!


 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Het retour ventiel links boven de pomp dichtdraaien, en de thermostaat knop op zo laag mogelijk zetten. E.v.t. Die slangen dicht draaien.
Hopende dat de thermostaat knop op laag geen water meer doorlaat. Anders gaat dit niet lukken.

Met alleen die slangen en het retour ventiel, blijft er via de thermostaat knop toch druk op de vloer staan. Vandaar dat alles dicht moet.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #3
Zo e zien zitter er afsluiters op zowel de aanvoer als retourzijde van de slangen, Dan volstaat het om alleen als die afsluiters af te sluiten. idd kwartslag en idd de pomp uitzetten.
 

Jess86

  • #4
Dank voor de hulp. De vloerverwarming is helemaal afgesloten dankzij de hulp! En de druk van de CV blijft nu constant (liep in 1 week tijd van 2 naar 1 bar terug). Dus het bewijs dat er lekkage in de vloerverwarming zit is geleverd. Nu op zoek naar iemand die lekkage kan opsporen…..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu