Vloerverwarming mbv noppenplaat op kanaalplaatvloer

Oldchatterman

  • #1
In mijn nieuwbouwwoning wordt een 80 mm dikke zandcement dekvloer gelegd op een geïsoleerde kanaalplaat constructievloer.

Ik wil graag parket leggen icm vloerverwarming als hoofdverwarming en dat betekent dat een ingeslepen vloerverwarming niet ok is, vanwege de beperkte warmtespreiding boven de buizen (deze liggen niet diep genoeg).

De bouwer wil de dekvloer niet weglaten en dat betekent dat ik hem zelf moet verwijderen. Is het mogelijk om deze vloer netjes te verwijderen tov de betonnen constructievloer of zal er een maanlandschap overblijven?

Na verwijdering hou ik geen egale vloer over, omdat de kanaalplaten tov elkaar vrij grof met beton zijn dichtgesmeerd en er toch nog wel wat gleuven over zullen zijn.

Welke bewerking moet ik na het verwijderen van de dekvloer uitvoeren om er noppenplaten of een andere vorm van isolatie op te kunnen leggen?
 

Ralph

  • #2
Typisch de Nederlandse arrogantie in de bouwwereld weer hè.
Is er een reden dat de aannemer dat niet wil weg laten of geen aanpassing wil doen?
 

Oldchatterman

  • #3
Tja, de ergenis over de bouwer kan ik een heel boek over schrijven. Laat ik het zo zeggen: als je in andere bedrijfstakken net zo klantvriendelijk bent als in de bouwwereld dan zie je je business snel verdwijnen.

De bouwer weigert gewoonweg de dekvloer weg te laten, vanwege leidingen in de dekvloer en GIW garantie. Ook op vragen of er andere creatieve mogelijkheden zijn met de dekvloer krijg ik botweg geen reactie. Ik heb bv gevraagd om de 80 mm dekvloer te vervangen door een 50 mm dikke dekvloer, dan kan ik inslijpen met daarboven een 30 mm extra laag. Nu ga ik het maar eens op de bouw zelf proberen en vrienden proberen te worden met de uitvoerder. Misschien dat hij me wat landbouwplastic laat leggen voordat de dekvloer wordt gestort of misschien kan hij wat meer zand gebruiken ;-)

Mark
 

Ralph

  • #4
Tja, probeer het toch af te dwingen zou ik zeggen. Het is toch te gek voor woorden dat je geen baas bent over je eigen geld/produkt?
Het is een beetje het paard achter de wagen hangen politiek, en we worden er in Nederland steeds beter in.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij bouwen met GIW garantie draagt de bouwer de risico's, aanpassingen vallen daar formeel ook onder, een aannemer daar niet op zit te wachten en zal proberen de woning op te leveren volgens het bestek.
Soms zijn er wel aanpassingen of weg laten van bepaalde zaken mogelijk maar vaak ook niet.

Bij vereniging eigen huis kunnen ze u wat betreft de GIW misschien verder helpen de mogelijkheden op een rij te zetten.
 

Oldchatterman

  • #6
Ik wil er in dit topic even vanuit gaan dat aanpassingen aan de dekvloer niet mogelijk zijn.

Zijn er dan mensen die me kunnen adviseren over de opbouw van de vloer zelf?

Mark
 

Ralph

  • #7
Nou, dan voordat de bouwer er een dekvloer insmeert alles opmeten waar leidingen liggen en beschrijven.
Dat vergemakkelijkt het breekwerk naderhand alleen maar.
Eenmaal weer op beton leg je de noppenbaan met isolatie erin, leidingen er op en smeren maar weer.
Houd rekening met dilitaties in elk vertrek bij de deuren.
 

Oldchatterman

  • #8
In principe zijn de kanaalplaten wel vlak, maar op de overgangen zitten toch grote spleten.

Moet ik dan na het breken de vloer niet eerst weer egaliseren voordat ik er noppenplaten op mag leggen?

Ik neem aan dat je dilitaties maakt in de dekvloer, moet je dan ook nog iets doen met de noppenplaten en slangen die over die dilitaties lopen?
 

Ralph

  • #9
Nee, ja en nee.
 

Michiel_H

  • #10
Wat een vooringenomen houding weer ten opzichte van de aannemer. Weet je wel zeker dat het een cementdekvloer is? Misschien dat er sprake is van een constructieve druklaag? Een constructieve druklaag laat een aannemer als vanzelfsprekend niet achterwege en als je dan zelf achteraf gaat kappen wens ik je veel succes.. Schakel je verzekering maar alvast in dan, rechtsbijstand bijvoorbeeld...
Probeer dit eerst 100% zeker te krijgen voordat je op kanaalplaatvloeren aan het kappen gaat.
 

Oldchatterman

  • #11
Ik ben op zoek naar een oplossing voor mijn specifieke situatie, ben in voor iedere dialoog met de bouwer, heb ook al diverse malen gevraagd om de mogelijkheden met mij door te nemen, tot nu toe is de enige reactie geweest: er kan niets aangepast worden.

ik heb ook al laten weten aan de bouwer dat ik de vloer er uiteindelijk zelf uit ga halen en ook toen geen reactie gehad over dat kan niet ivm een constructieve druklaag.

Gelukkig weet ik zeker dat het om een zandcement dekvloer gaat, omdat mijn huis in een heel project gebouwd wordt en waar ik bij eerder opgeleverde woningen al heb kunnen zien hoe de vloer is opgebouwd. Verder staat het in de verkoopbrochure vermeld.

Ben benieuwd of de moeilijke gang van zaken met mijn vooringenomen houding te maken heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu