Vloerverwarming kortsluiten i.v.m. lek

Jean-Pierre

  • #1
Goedendag,


Ik heb een vraag over mijn vloerverwarming. Deze is lek en openbreken is geen optie ivm net een nieuwe tegelvloer. Nu dacht ik het volgende als leek:

Volgens mij, als leek dan, zijn er meerdere aan en afvoer slangen. Dat zou betekenen dat het gehele oppervlakte waar vloerverwarming aanwezig is "gecompartimenteerd" is? Te vergelijken met een groepenkast die gedeelten van een woning van elektriciteit voorziet? En dat ook de vloerverwarming in 1 ruimte niet uit 1 circuit bestaat?

Indien ik dan de aanvoer en afvoer zou "kortsluiten" (dus geen circulatie maar een kort stuk slang tussen de twee aansluitingen) dan zou ik toch de rest van mijn vloerverwarming (in resterende gedeelte van betreffende ruimte en andere ruimten) kunnen handhaven?

Ik voorzie zelf dan wel wat mogelijke problemen zoals door temperatuurverschillen in de vloer verschillen in krimp maar ik heb geen flauw idee of dit onoverkomelijk is.

Misschien totale onzin maar ik ben dan ook maar een leek. :)
 

Serviceman

  • #2
Het zou geen probleem moeten zijn alleen zo als je zelf al zegt dat een bepaald vlak van je vloer koud blijft.
Het speelt natuurlijk wel een rol als je vloerverwarming als hoofdverwarming ligt en dat gedeelte vloer oppervlak je thermostaat zou moeten beinvloeden.

Dat zal je dan moeten onderzoeken, maar het is geen probleem om één groep af te sluiten.
Dus als het aanwezig is van de desbetreffende groep de cv kraan en voetventiel dicht draaien.
 

Jean-Pierre

  • #3
Keuken en woonkamer zijn 1 ononderbroken ruimte dus temperatuur bij de thermostaat zal wel niet al te veel afwijken hierdoor. Plus dat er ook nog radiatoren hangen dus de vloerverwarming is niet de enige warmtebron.

Aha, het voetventiel dus. :shock: Ik ga op zoek. Dank voor de tip en voor de snellheid hiervan.

PS voetventiel is dat de draaischroef op de slangkoppeling net na de "verdeler"? En is dat dan voldoende want op de bijbehoren retourleiding zit geen afsluitmogelijkheid?
 

Serviceman

  • #4
PS voetventiel is dat de draaischroef op de slangkoppeling net na de "verdeler"? En is dat dan voldoende want op de bijbehoren retourleiding zit geen afsluitmogelijkheid?
Als dat het geval is kun je hem dus niet afzonderlijk afsuiten, dan zal je de gehele set even dicht moeten zetten en de slangen van de desbetreffende groep moeten afkoppelen en afdoppen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu