Vloerverwarming in werking, 1e / 2e verdieping "koud&qu

MvdL79

  • #1
Wij hebben sinds enkele weken vloerverwarming (als hoofdverwarming) op de gehele begane grond (woonkamer, keuken, hal, wc).

Sinds vorige week mocht de vloerverwarming geleidelijk (dus per week) 8 graden omhoog. Je merkt al duidelijk verschil, want de tegels voelen een stuk minder koud aan...

Echter als ik op de kamerthermostaat de temperatuur instel, dus bijvoorbeeld 21 graden, dan wordt het op de 1e en 2e verdieping bijna niet warm. Vanochtend was het zelfs "koud" op de slaapkamer.

Aangezien vloerverwarming vrij nieuw is voor ons, vragen wij ons af of dit normaal is? Ik snap maar al te goed dat er gestookt blijft worden totdat de kamer de temperatuur van 21 graden heeft bereikt, maar is er geen manier om de slaapkamer ook warm te krijgen?

Of is dit normaal, omdat de de temperatuur van de vloerverwarming nog per week opgevoerd moet worden. En zal dit euvel te zijner tijd verdwijnen, wanneer de vloerverwarming (pomp) op het maximale toegestane gezet is?

Ik had hier en daar al gezocht op Google, maar kon daar niet veel informatie over terug vinden. Misschien is dit normaal en hoeven wij ons geen zorgen te maken, maar was toch wel benieuwd?
 

Piet48

  • #2
Op welke temp. staat de afvoer van de ketel afgesteld?
Zijn er op de verdiepingen alleen radiatoeren?
Wat is de temp. in de woonkamer voordat je hem hoger zet?
Waar bevindt zich de ketel Beneden of boven?
De vv vraagt in het begin veel warmte zodat de retour naar de ketel lang
koud blijft

Als je dit goed wilt regelen dan is het verstandig om op de verdiepingen op alle radiatoren thermostaat kranen te monteren, want de opwarming van de kamer gaat zo traag dat het op de verdiepingen in het begin te warm word.
Maar bij jou is dat nog niet het probleem.

Gr. Piet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3

Chathanky

  • #4
De vloertemperatuur van je vloerverwarming verhogen voor de ruimtes die niet op temperatuur komen zou uitkomst moeten bieden.
 

Speedypul

  • #5
Als ketel brand bij warmtevraag woonkamer, worden radiatoren dan lauw, warm of blijven deze koud.
Beschikt de installatie over meerdere zone's?
En wat is uitgaande temperatuur van het verwarmingstoestel als hij eventjes brand?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu