Vloerverwarming in badkamer met betonnen vloer

Karel39

  • #1
Collega klussers,

Bij mijn dochter heb ik een klein badkamertje 4m2 vloerverwarming ingefreesd en zonder pomp in serie geschakeld met een design radiator. Dochter en partner helemaal happy. Regeling door een waterthermostaat in de retourleiding en een gewone thermostaat in de aanvoer van de radiator.

Nu wil ik thuis hetzelfde doen, maar de badkamer is 2,12 x 3.30 ofwel 7m2, waarschijnlijk met 2 kleine design radiators.
De betonnen vloer is maar 10 cm dik, op de eerst etage boven de woonkamer, zal dus nooit erg koud worden, immers warme lucht van woonkamer stijgt op.

Ik denk nu aan twee groepen en wil weer hetzelfde kunstje doen met de radiator in serie voor de vloergroep, dan is de watertemperatuur al iets gezakt, ik regel de waterhoeveelheid in met de hand met een speciaal ventiel en verder via de watertemperatuur met een waterthermostaat in de retour van de vloer.

Ik wil het spul eerst aan leggen zonder pomp, maar maak het zo, dat die er later alsnog tussen kan worden gezet.

Wat zeggen de deskundigen hiervan ?


Vraag 2
Ik heb inmiddels echt veel gelezen bij jullie en bij de leverancierssites over alle soorten betonnen vloeren, maar een ding blijft onduidelijk.

Als ik zo'n noppenvloer leg, blijft die dan los liggen op de ondervloer?

Betekent dit dat de ca 5 cm mortel en tegel door hun gewicht op zijn plaats blijft, dat weegt al gauw 1,5 ton dus dat zou best kunnen.
Ik kan me voorstellen dat die bovenlaag iets vlotter uitzet en krimpt dan de betonnen ondervloer dus dan is "bewegingsvrijheid" een goed idee.

Ik heb eens gerekend aan de uitzetting van zo'n vloertje, en dan kom ik niet verder dan zo'n 10 tot 15 honderdsten van mm's ( 0,015 mm) op 3 meter lengte. Dat kan niemand thuis meten !
Daarom lijkt me zo'n perspex randje ook een beetje overdreven langs de muren, maar ik ga het voor alle zekerheid wel toepassen.

Ik ben benieuwd.
 

Proost

  • #2
Kan er niet echt een duidelijke vraag uithalen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik heb de twee vragen die naar mijn idee aan de orde zijn vetgemaakt.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
1e. Dat zal best goed werken zonder pomp.

2e. Noppen isolatie vloer met die 5cm mortel ligt vast gebeurt niets mee.
 

Karel39

  • #5
Heren, zover bedankt.
Elders heeft iemand aangekaart om de onderzijde van het bad te verwarmen.
Bij mijn dochter heb ik gewoon een paar lussen van de vloerverwarming los onder het bad gelegd. Baat het niet dan schaadt het niet.
Dat bad lijkt nu ongeveer de temp. van de vloer aan te nemen. Ik heb er niet aan kunnen meten.

Ik ga dat nu ook weer doen en ga een dezer dagen beslissen over noppenvloer of een ijzer matje waarop ik dan de vloerverwarming gewoon vast bind.
Nogmaals bedankt voor het meedenken. Klussen blijft een geweldige hobby!

Karel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu